Uitnodiging: Warming Up Story Lab #1 op 20 oktober 2021

Sectornieuws

Dinsdag 12 oktober, 2021

Tweedaags industry event voor storytellers en koplopers in de klimaatbeweging

Ons klimaat verandert, daar kan niemand meer omheen. Tijdens het Warming Up Festival organiseren we het Warming Up Story Lab. Een industry event waarin we praten over de rol van de audiovisuele sector. Waar ligt onze verantwoordelijkheid? Gaat het om de CO2 die we uitstoten, of ook om de inhoud van de verhalen die we vertellen als mediamakers?

We beginnen met een aantal sprekers: wetenschappers nemen ons mee naar de toekomst en naar de psychologie achter klimaatverandering, en makers vertellen over hun klimaatgerelateerde producties. Daarna volgt een open panel gesprek. Kom en praat mee!

20 oktober 2021, van 14:00-17:00, met borrel na afloop
Tolhuistuin, IJzaal, Amsterdam

Meld je nu tot 14 oktober gratis aan!

Na de 14e betaal je 7,50 euro entree voor dit event.

Welcome to the future

Het woord is aan de wetenschap. Futuroloog Jacintha Scheerder neemt ons mee naar de toekomst. Hoe ziet de wereld eruit in 2050, en welke keuzes hebben we dan moeten maken? HvA Lector Psychologie voor een Duurzame Stad Reint Jan Renes vertelt over de psychologie achter dit moment. Waarom staat de een op de dam, zit de ander huilend op de bank, en doet de derde alsof d’r neus bloedt?

Makers aan het woord

Makers vertellen over hun klimaatgerelateerde projecten: Ama van Dantzig, oprichter Dr. Monk, werkt met Sunny Bergman aan een documentaire over hoe klimaatverandering het leven van haar familie in Ghana beïnvloedt. Ama vertelt over de film en het lange ontwikkelings- en productieproces. Sabrina McCormick PhD & Emmy Award-winning producent combineert sociology, volksgezondheid en filmmaken. In haar verhaal vertelt Sabrina over de resultaten van een groot media & climate onderzoek in de VS, en wijdt uit over hoe verhalen mensen aan kunnen zetten om in actie te komen. Koji Nelissen, producent Captain Nova (Kepler Film), vertelt over het maken van deze jeugdfilm rond klimaatverandering die tijdens Cinekid in première gaat. Wat waren de keuzes waar ze voor stonden? Hoe maakten ze een spannende kinderfilm rond een zwaar thema als klimaatverandering? 

Panelgesprek – de rol van de audiovisuele sector

Geïnspireerd door de sprekers, praten we vervolgens over de rol van mediamakers bij klimaatverandering. Welke verhalen krijgen nu groen licht, en waarom? Is de focus alleen op CO2 reductie, of kijken we ook naar de inhoud? Welke verhalen leiden tot verandering, en wie gaat ze vertellen? Een panel waarin de audiovisuele sector is vertegenwoordigd (maker, distributeur, fondsen, platform, omroep) trapt het gesprek af, alle genodigden zijn welkom om mee te praten.

Het Warming Up Story Lab is een initiatief van Resilience Entertainment (Jie-Ming Chung) en Warming Up (Impact Makers). Dit is de eerste editie. De ambitie is om het Story Lab te laten reizen van (film)festival naar (film)festival om een Europees netwerk aan makers rond dit thema te verbinden. De volgende editie staat gepland voor het Tallinn Film Festival in november.

Bron: Warming Up Festival | Warming Up Story Lab

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30