Uitnodiging NBF netwerkborrel en NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’

Uitnodiging NBF netwerkborrel en NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’ op maandag 29 september tijdens het NFF

Op maandag 29 september presenteert de NBF de jaarlijkse netwerkborrel met pitches van de nieuwe lichting van de Filmacademie en aansluitend een internationaal georiënteerd seminar over 4K met o.a. een masterclass van DOP Geoff Boyle. DDG-leden zijn van harte uitgenodigd voor deze twee bijeenkomsten.

Festivaleditie van de NBF netwerkborrel
Tijdens de NBF netwerkborrel zal een selectie van lichting 2015 van de Nederlandse Filmacademie voor het eerst hun eindexamenprojecten presenteren aan een groter publiek. Een selectiecommissie, bestaande uit Anton Scholten (voorzitter NBF), Robin Logjes (RTL Nederland), Sander Verdonk (CTM Pictures) en Mercedes Stalenhoef (documentaireregisseur) heeft tijdens een pitch-sessie van alle eindexamenplannen zes projecten geselecteerd. De makers houden een korte pitch op de netwerkborrel en krijgen de gelegenheid om een oproep te doen voor ondersteuning van hun project. Vanaf 17:00 tot 19:00 zal de NBF netwerkborrel in het teken staan van deze presentaties en kunnen onder het genot van een borrel nieuwe contacten worden opgedaan en oude worden aangehaald.

Toegang tot de netwerkborrel is op vertoon van de uitnodiging.

Wat: Festivaleditie NBF netwerkborrel
Wanneer: maandag 29 september 2014 van 17:00 – 19:00, pitches om 18:00
Voor wie: alle leden en relaties van de NBF
Waar: Balzaal van de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Kosten: gratis op vertoon van de uitnodiging (klik hier om deze te downloaden)

Programma
17:00 – 18:00      inloop en borrel
18:00 – 19:00      pitches lichting 2015 Filmacademie

NBF seminar op maandag 29 september 2014 tijdens het NFF met DOP Geoff Boyle
Na de netwerkborrel vindt het internationale NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’ plaats. We gaan niet alleen in op de vraag wat 4K inhoudt, maar juist waarom je nu al in 4K zou moeten produceren.

Programma
4K is veel meer dan 4X HD. 4K gaat ook over contrastomvang en colorspace. Met 4K kun je je, als je internationaal produceert, eigenlijk niet meer veroorloven om te wachten.

4K is dus niet iets van MORGEN, maar van VANDAAG. Voor camera-operators is de kwaliteit van opnemen in 4K een zegen, als het tenminste ook 4K wordt afgewerkt. Zo niet, dan heb je de kans dat je als DOP gedegradeerd tot scherpsteller aangezien er dan ongestraft 4X ingezoomd kan worden.

Er zal aandacht zijn voor:

  • De techniek achter 4K
  • Archiveren in 4K
  • 4K aanleveren bij grote internationale networks
  • Waarom filmen in 4K mooier is (door vooraanstaande DOP Geoff Boyle)

Voor, tijdens en na het seminar zal de industrie de mogelijkheden van 4K op camera- en postproductiegebied laten zien in verschillende stands die bij de Balzaal worden opgesteld.

Op de line-up o.a.:
Masterclass van
Geoff Boyle (UK) – renowed DOP Geoff Boyle is known for his cinematography work on Mutant Chronicles (2008), Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) and Dark Country (2009). In the last few years, Geoff is also advising people on digital technology and teaching workshops on Digital Cinema and 3D – www.gboyle.co.uk

Voor wie is het seminar?
Dit seminar is interessant voor nagenoeg alle professionals binnen de film/tv-branche. Voor zowel producenten, productieleiders, regisseurs als voor cameramensen, camera-assistenten, data-handlers, editors, VFX-sers, colorgraders.

Aanmelden
Toegangskaarten voor het seminar kunnen worden besteld via Eventbrite. Er zijn slechts 100 kaarten beschikbaar, dus reageer op tijd als je erbij wilt zijn.


Wat:                    NBF seminar – ‘4K: much more than a lot of pixels’
Wanneer:          maandag 29 september 2014
Waar:                 Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Wie:                     NBF-leden en andere filmprofessionals
Taal:                    Nederlands/Engels
Prijs:                   gratis voor NBF- en NSC-leden,  €5,- voor DDG-leden

PROGRAMMA
19:00 – 20:30
   inloop/borrel en demotafels sponsors
20:30 – 22:30   programma NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’
22:30 – 23:30    borrel en demotafels sponsors

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.