Hierbij nodigen we je – samen met IDFA – uit voor de vertoning van Songs of Repression en een gesprek met Estephan Wagner, die deze film regisseerde samen met Marianne Hougen-Moraga. We zijn heel blij dat we Estephan mogen verwelkomen in Amsterdam!

We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer live te zien in De Brakke Grond en om samen alvast een voorproefje te krijgen van de aankomende editie van IDFA, die plaatsvindt tussen 17 – 28 november 2021.

Programma
19:00 – 19:30 – Koffie & welkomstwoord door Orwa Nyrabia (artistiek directeur IDFA)
19:30 – 21:00 – Vertoning Songs of Repression
21:00 – 22:00 – Gesprek Estephan Wagner
22:00 – 22:30 – Borrel

Datum: vrijdag 15 oktober 2021
Voertaal: Engels
Locatie: Rode Zaal, De Brakke Grond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam
Toegang: CoronaCheck-app of een print via CoronaCheck.nl. Daarnaast vraagt De Brakke Grond om een geldig legitimatiebewijs.

Je krijgt gratis toegang tot dit event door je aan te melden via Eventbrite. DDG-leden en IDFA-relaties hebben de link ontvangen in hun mailbox. Ben je geen lid maar wel regisseur, en wil je naar deze avond komen? Mail info@directorsguild.nl, dan houden we een plekje voor je vrij.

Songs of Repression 
Het Chileense Andesgebergte vormt het decor voor een op het eerste gezicht gezellig toeristisch attractiepark: Villa Baviera. Maar wie een rondleiding boekt, hoort over het schrikbewind dat ex-nazi Paul Schäfer hier in de jaren zestig voerde. Ruim honderd Duitsers zijn na de dood van hun sekteleider in voormalig Colonia Dignidad blijven wonen. Soms openhartig, soms schoorvoetend vertellen de inmiddels bejaarde bewoners over de mishandelingen en het seksuele misbruik. En over de misdaden die ze zelf moesten uitvoeren. Iedereen heeft een eigen kijk op het duistere verleden. “Ze bedoelden het goed”, zegt een man over de elektroshocks die hij kreeg.

Regie: Estephan Wagner & Marianne Hougen-Moraga, Denemarken 2020, 89 min, Nederlandse première bij IDFA

Estephan Wagner werkt al meer dan tien jaar als documentaireregisseur. Hij is geboren en getogen in Chili. In Santiago studeerde hij Theater aan de International School of Image and Gesture, en werkte daarna als acteur en regisseur. Later verhuisde hij naar Duitsland, Frankrijk en Londen, waar hij zich naast regie ook specialiseerde in montage. De films die hij regisseerde waren succesvol in het internationale festivalcircuit: ze draaiden op meer dan 150 festivals en wonnen 32 prijzen. Ook werden ze uitgezonden op verschillende grote tv-zenders zoals ARTE, TRT en SVT. Zijn bekendste films zijn onder andere Waiting for Women (2008), Those Who Jump (2016), en Songs of Repression (2020).

IDFA 2021 – 15% korting voor DDG-leden
IDFA vindt dit jaar plaats tussen 17 – 28 november 2021. DDG leden krijgen 15% korting op de IDFA Festival Pass. Ga naar het registratieformulier en gebruik de code die je in je mailbox hebt gekregen.

Graag tot 15 oktober!

Beeld: Still uit Songs of Repression

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30