Op maandag 29 mei 2023 zijn leden van de DDG van harte uitgenodigd voor de vertoning van de film Die Middag, op initiatief van DDG, Netwerk Scenarioschrijvers en Het Ketelhuis. Na afloop is er een nagesprek met regisseur Nafiss Nia en documentairemaakster Niki Padidar. Niki’s film All You See (winnaar DDG Award) is die dag ook speciaal te zien in Het Ketelhuis en onze leden kunnen hier gratis naartoe!

Programma maandag 29 mei 2023

16:30 vertoning All You See (documentaire van Niki Padidar)
18:00 aanschuifdiner op eigen kosten (optioneel, 15 euro p.p.)
19:00 Film & Talk Die Middag van regisseur Nafiss Nia met Niki Padidar, aansluitend borrel
NB: Je kiest in het aanmeldformulier zelf naar welke film(s) je wilt gaan, check je mailbox!

Voertaal: Nederlands
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam
Toegang: Leden van DDG en Netwerk Scenarioschrijvers bestellen hun gratis kaartje via het formulier dat ze in hun inbox hebben ontvangen. Er is ook een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor niet-leden via Het Ketelhuis. Let op: beperkte plekken, op = op!

DIE MIDDAG
Hoe word je als asielzoeker bekeken in Nederland? En als je dan zo’n felbegeerde verblijfsvergunning in handen hebt – ben je dan helemaal vrij?

Twee Nederlandse filmmakers bogen zich het afgelopen jaar over deze thematiek, in twee totaal verschillende maar lovend gerecenseerde producties. Die Middag van regisseur Nafiss Nia is momenteel te zien – een fictiefilm over een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran die hulp hoopt te krijgen van een ex-asielzoeker die afgewezen vluchtelingen bijstaat. Regisseur Niki Padidar sprak in haar documentaire All You See met drie ex-vluchtelingen over hoe lang je in Nederland ‘nieuwkomer’ blijft. Het was de openingsfilm van IDFA en ze won de DDG Award voor Beste Documentaire. Zowel Nia als Padidar hebben ooit Iran ontvlucht.

In samenwerking met Het Ketelhuis en het Netwerk Scenarioschrijvers organiseren we een speciale avond rondom Die Middag, met na afloop een uitgebreid nagesprek tussen Padidar en Nia, over hun gedrevenheid, hun interesse in deze thema’s, de vorm die ze hebben gekozen en natuurlijk hun liefde voor het maakproces.

Vragen of opmerkingen?

Mail info@directorsguild.nl!

 

Beeld: Die Middag – regisseur Nafiss Nia

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.