Van 3 t/m 7 april 2024 biedt Go Short een bomvol programma voor regisseurs, producenten, scenarioschrijvers, componisten en andere filmprofessionals. De Dutch Directors Guild is dit jaar aanwezig als samenwerkende partij voor twee Industryprogramma’s op vrijdag 5 april 2024.

Daarnaast kunnen leden met korting een dagpas aanschaffen, je betaalt dan 22 euro (ipv 30 euro) en hiermee krijg je toegang tot het hele Industry Programma op vrijdag 5 april 2024. Leden hebben een mail met instructies ontvangen. Wel lid maar geen mail gekregen? Mail info@directorsguild.nl.

MASTERCLASS: CREATING A CAST 

11:30 – 13:00 | LUX6 

Films reflecteren nog lang niet altijd de diverse samenleving waarin we leven. Om diversiteit in je filmcast te creëren, moet je bewust bezig zijn met filmplan, script en personages. Maar hoe pak je dat aan? Moet je kleurbewust casten of juist kleurblind? Wat zijn de voordelen of juist nadelen en wat voor impact heeft dat op je film? Tijdens deze sessie leer je meer over tools en methoden die je kunt inzetten om een diverse cast samen te stellen voor jouw film. 

Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met KLEUR and the Dutch Directors Guild. De masterclass wordt gegeven door Manoushka Zeegelaar Breeveld in samenwerking met Iraida Markus-Meerzorg, Suzanne Groen en Shariff Nasr.

TALENT TALK: SHORT AND POWERFUL 

14:30-15:30 | LUX5 

Kort en krachtig! De rode draad van Go Short. Hoe benut je een korte film optimaal en zet je een creatieve en gelaagde film neer met een sterke opbouw? Dat leer je in deze talent talk! Een panel met experts vertelt je over de mogelijkheden die het medium kort biedt. Laat je inspireren en wie weet zien we het eindresultaat in de selectie van Go Short 2025!

Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Directors Guild en met steun van Het Lira Fonds. Deze talk wordt gegeven door Aderinsola Ajao, Shariff Nasr, Stefanie Kolk en Benjamin Sprengers.

Meer informatie is verder te vinden op de Go Short website, of op Instagram, LinkedIn en Facebook.

Laat je inspireren tijdens talks en screenings, praat mee bij de rondetafelgesprekken en ontmoet andere filmprofessionals. Hopelijk zien we je vrijdag 5 april 2024!

Bron: Go Short | Beeld: Elske Nissen

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.