Tom Holkenborg/Junkie XL is NFF Master tijdens 37e editie NFF

Tom Holkenborg/Junkie XL is als NFF Master te gast tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival. De componist, bekend van zowel internationale (o.a. MAD MAX: FURY ROAD, 2015; DEADPOOL, 2016) als Nederlandse producties (o.a. BRIMSTONE, 2016), geeft in zijn rol als NFF Master op 27 september onder meer een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.  

Binnen het NFF Master-programma deelt Holkenborg zijn kennis, ideeën en ervaringen op het gebied van film, muziek en games. Het doel van de masterclass is talent en professionals uit de muziekindustrie met elkaar te verbinden. Na afloop wordt in samenwerking met Buma Music in Motion een Meet & Greet met de filmcomponist georganiseerd. Ook gaat hij na afloop van een vertoning van BRIMSTONE en zijn persoonlijke keuzefilm MAD MAX: FURY ROAD in gesprek met collega’s en publiek.

“Het succes dat ik nu in Hollywood heb met films als MAD MAX: FURY ROAD en BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE begon bij het vertrouwen dat ik ooit kreeg van Nederlandse regisseurs. Ik beschouw het als een eer dat ik nu zo’n grote rol mag spelen bij het Nederlands Film Festival. Het voelt alsof de cirkel rond is,” aldus Holkenborg over zijn rol als NFF-Master.

De filmcomponist, woonachtig in de Verenigde Staten, brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A LITTLE LESS CONVERSATION van Elvis Presley. Naast vele internationale producties, zoals MAD MAX: FURY ROAD (2015), THE DARK TOWER (2017), DEADPOOL (2016), BLACK MASS (2015), 300: RISE OF AN EMPIRE (2014), DIVERGENT (2014) en samenwerkingen met Hans Zimmer (o.a. BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, 2016), levert hij ook grote creatieve bijdragen aan Nederlandse films (o.a. DE GELUKKIGE HUISVROUW, 2010, DE HEINEKEN ONTVOERING, 2010; NEW KIDS TURBO, 2011 en BRIMSTONE, 2016). In 2007 en 2012 werd hij genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Muziek voor respectievelijk BLIND en DE HEINEKEN ONTVOERING.

Tickets voor de Masterclass zijn nu te koop via de website van het NFF .

Datum: woensdag 27 september 2017
Locatie:
Stadsschouwburg, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht
Aanvangstijd:
14:30u
Prijs per ticket:
€17,50, tickets zijn verkrijgbaar via website NFF.

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.