TOGS gaat ook open voor andere SBI codes

Er is van veel kanten druk uitgeoefend op de overheid om de TOGS-regeling open te stellen voor de film- en televisiewereld en de eerste positieve reacties van de overheid zijn er:

De TOGS gaat nu open voor de SBI-codes: 59111-59112-5912-5913-5920. Hiermee valt een groot deel van de ondernemers en bedrijven in de film-en televisiewereld nu onder de regeling.

SBI-code wijzigen met terugwerkende kracht

Het blijkt dat sommige bedrijven en ondernemers in de filmsector andere SBI-codes hebben, deels omdat dit in het verleden zo ontstaan is. Inmiddels is gebleken dat SBI codes wel degelijk met terugwerkende kracht kunnen worden aangepast. Hoewel eerder gecommuniceerd is dat het niet mogelijk was om de SBI-code met terugwerkende kracht te wijzigen, blijkt dit dus WEL mogelijk. Het lijkt raadzaam om als je een SBI-code hebt die geen toegang geeft tot de regeling, de code zo snel mogelijk te veranderen bij de KvK. Code 5912 lijkt voor velen in de branche een goede oplossing.
Let op: eerst de code wijzigen (met terugwerkende kracht) bij de KvK, daarna (opnieuw) aanmelden bij de RVO voor de TOGS-regeling.


Bedrijf aan huis

Verder staat het issue ‘bedrijf aan huis’ nog steeds open. In principe moet een ondernemer en/of bedrijf een vestiging buiten huis hebben om in aanmerking te komen voor TOGS. Een inschrijving bij de KvK op het woonadres is op dit moment niet voldoende. Inmiddels is bij andere SBI codes (bijvoorbeeld taxi-chauffeurs/rijscholen) die met hetzelfde probleem kampen, de eis om niet op het huisadres ingeschreven te staan vervallen. De hoop is dat dit ook voor andere SBI codes gaat gelden.

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en TV-makers (NBF) heeft op de website, www.nbf.nl, alle relevante beroepsinformatie rondom de corona-pandemie verzameld en stelt deze beschikbaar voor iedereen die in de branche werkzaam is. Ook bieden ze de mogelijkheid vragen in te dienen via corona@nbf.nl

Bron: NBF

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.