Tip van de maand: Afwijkende of aanvullende afspraken altijd schriftelijk bevestigen

Tip van de maand: Afwijkende of aanvullende afspraken altijd schriftelijk bevestigen.

Helaas komt het maar al te vaak voor; je denkt dat je een goede afspraak met bijvoorbeeld een producent hebt gemaakt, maar tóch ontstaat er ruzie. Vaak heeft ieder dan een eigen, en ander, idee over wat de afspraak inhoudt.

Meestal heb je een contract, waarin de basisafspraken al zijn vastgelegd. Maar gedurende het productieproces kunnen er dingen veranderen of is er simpelweg sprake van voortschrijdend (artistiek) inzicht over bepaalde zaken. Het kan dan gaan om verschuivingen in de begroting of andere of aanvullende werkzaamheden die je als regisseur moet verrichten.

Naar Nederlands recht zijn mondelinge afspraken bindend. Maar om nu te voorkomen dat er verschillende interpretaties van de afspraken ontstaan, én als bewijs van de gemaakte afspraken, is het sterk aan te raden om (van het contract afwijkende of aanvullende) afspraken altijd schriftelijk te bevestigen. Dat kan simpelweg in een mailtje, met een inleidende tekst als ‘ter bevestiging bij deze de gemaakte afspraken’. Je kunt de mail afsluiten met iets als ‘zonder tegenbericht vertrouw ik je akkoord met bovenstaande’. Mochten de afspraken gemaakt zijn in een productiebespreking, dan is het aan te raden om een gespreksverslagje te maken en aan de producent toe te sturen. Ook daarvoor geldt de melding:  ‘zonder tegenbericht vertrouw ik je akkoord met het verslag’.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, of hulp nodig hebben, neem dan contact op met de DDG.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.