Teledoc Campus – deadline 1 februari 2016

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO Mediafonds en het Nederlands Filmfonds voor jonge regisseurs en –producenten. Zij kunnen ervaring opdoen met korte documentaires (25 minuten), waarna de sprong naar lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

Wie komt in aanmerking?
In Nederland wonende documentairemakers die:
een Wildcard hebben gekregen van het Filmfonds
of
één tot drie (korte) documentaire(s) hebben gemaakt die op televisie is/zijn uitgezonden of bioscooproulatie distributeur heeft/hebben gehad. Films gemaakt in het kader van een opleiding zijn hiervan uitgesloten.

De filmplannen worden ingediend door een productiemaatschappij van een onafhankelijke documentaireproducent. De voorkeur wordt gegeven aan beginnende producenten met een relevante opleiding. De producent is niet dezelfde persoon als de regisseur van de documentaire en de regisseur is in principe niet verbonden aan een omroep.

 

Bijdrage
De bijdrage van de samenwerkende partijen bedraagt:

Maximaal € 5.000 voor research, ontwikkeling en proefopnamen
Maximaal € 60.000 voor realisering
Uiterlijk op de indiendatum 1 februari 2016, voor 17:00 uur.

 

Procedure
Aanvragen worden ingediend bij CoBO. Aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden door vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen inhoudelijk beoordeeld waarna zij tot een selectie komen. Geselecteerde plannen ontvangen een ontwikkelingsbijdrage voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering. Er worden maximaal 12 bijdragen voor ontwikkeling en 6 bijdragen voor realisering per jaar toegekend.

Kijk voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure: www.campus.cobofonds.nl.

De tweede reeks van negen korte documentaires is vanaf zondag 10 januari 2016, 23.40 uur wekelijks te zien op NPO 3.

https://www.filmfonds.nl/nl/page/3409/teledoc-campus-op-npo-3

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.