Team up – scenario regeling NPO-fonds uitgebreid

Met de team up – scenario regeling (voorheen de meester-gezel regeling) wil het NPO-fonds beginnende talentvolle scenarioschrijvers de mogelijkheid geven ‘vlieguren’ te maken bij de ontwikkeling van Nederlands drama. Tegelijkertijd wil het fonds omroepen stimuleren nieuw schrijverstalent te ontdekken en in te zetten bij teams van ervaren scenaristen, zodat over en weer kennis en ervaring uitgewisseld kunnen worden.


Deze regeling maakt onderdeel uit van de talentontwikkelingstrajecten van het NPO-fonds; de regeling is bedoeld als leertraject en vereist naast inzet van de beginnende schrijver (’gezel’), begeleiding van de eindverantwoordelijk scenarist (‘meester’).

Indiendata 2020: 21 januari, 3 maart, 21 april, 2 juni, 8 september, 27 oktober.

Team up – scenario/ aanvraag

De aanvraag is erop gericht dat een beginnend scenarist ervaring kan opdoen bij een schrijver die of schrijversteam dat werkt aan de ontwikkeling van een dramaserie voor televisie.

De aanvraag bevat een motivatie van de beginnend scenarist, van de begeleidend scenarist en van de omroep voor de beoogde samenwerking. De aanvraag bevat tevens een werkplan waarin de beginnend scenarist samen met producent/begeleidend scenarist toelicht waaruit de samenwerking zal bestaan en wat de beginnend scenarist wil bereiken.

In juni 2020 zijn twee interviews gehouden met schrijvers die deel hebben genomen aan de regeling. Kijk hier voor inspiratie, hun ervaringen en do’s and dont’s. 

Bijdrage
Het NPO-fonds verstrekt een bijdrage van maximaal € 3.000 per aflevering van 50 minuten (€ 1.500 voor 25 minuten), tot maximaal € 24.000.
Een percentage van 15% van het maximaal toe te kennen budget is bedoeld voor de begeleidingsactiviteiten van de eindverantwoordelijk scenarist.

Lees meer op de website van het NPO-fonds.

Still: In Limbo (regie: Jim Süter, BNNVARA/NTR/VPRO, Keplerfilm)

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.