Suzanne van Voorst nieuwe Filmconsulent Documentaire

Sectornieuws

Vrijdag 5 december, 2014

Suzanne van Voorst wordt per 1 februari 2015 de nieuwe Filmconsulent Documentaire bij het Nederlands Filmfonds.
Suzanne van Voorst zal de huidige Filmconsulent Documentaire Pieter Fleury opvolgen die op 1 april 2015 stopt. In de overgangsperiode zal zij zich richten op de nieuwe aanvragen terwijl Pieter Fleury de projecten opvolgt waar hij al als consulent bij betrokken is.
Als producent heeft Suzanne van Voorst sinds 1982 een indrukwekkende carrière binnen de documentaire-sector opgebouwd. Eerst als uitvoerend producent voor het Amsterdams Stadsjournaal en Stichting Yuca Film en daarna als producent/dga bij Ariel Film. Sinds 2006 is zij creative producer bij IDTV Docs. Zij produceerde onder meer Lyrisch Nitraat, The Forbidden Quest (beide regie Peter Delpeut), Pink Ulysses (Eric de Kuyper), Metaal & Melancholie, Tot Ziens (beide regie Heddy Honigmann), Janine (Paul Cohen), Nederwiet (Hans Pool & Maaik Krijgsman), Hou me Vast-De Dijk (Suzanne Raes), The Only Son (Simonka de Jong), en Stand By Your President (Ineke Smits).
Van Voorst was tevens drie jaar kroonlid en tevens voorzitter commissie film bij de Raad voor Cultuur en was lid van verschillende adviescommissies en besturen binnen de sector. Zoals van het bestuur van DIFA en het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (Niaf). Sinds 2010 is zij secretaris van het bestuur van Documentaire Producenten Nederland (DPN).
De Filmconsulent Documentaire adviseert de directeur/bestuurder inhoudelijk over ingediende documentaire filmplannen. Filmconsulenten worden voor een beperkte termijn aangesteld en werken samen met het subsidiebureau dat verantwoordelijk is voor de zakelijke en productionele toetsing.
 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30