Het Nederlands Film Festival (NFF) maakt de selectie Dramaseries/Singleplays, Korte Films en Korte Documentaires bekend die opgenomen zijn in de Gouden Kalf Competitie 2021. In samenwerking met de Dutch Academy For Film (DAFF) wordt tevens de selectie voor Lange Documentaires en Speelfilms bekendgemaakt. De selectie van elf digitale projecten die onder de competitie voor het Gouden Kalf voor Digitale Cultuur vallen, is al eerder bekendgemaakt. Tijdens het filmfestival op maandag 27 september maken we de genomineerden bekend voor de Gouden Kalveren.

De uitreiking van Nederlands bekendste filmprijzen vindt plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op vrijdag 1 oktober. De 41e editie van het Nederlands Film Festival is online, in Utrecht en overal in het land op locatie bij te wonen van vrijdag 24 september t/m zaterdag 2 oktober.

Jury’s en Academy-systeem
Voor de Gouden Kalf Competitie Dramaserie/Singleplay, Korte Film, Korte Documentaire en Digitale Cultuur stelt de festivalorganisatie een jury aan om de nominaties en winnaars te bepalen. De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorieën Speelfilm en Lange Documentaire in Nederland worden bepaald via het Academy-systeem dat is ontwikkeld samen met de Dutch Academy For Film (DAFF).

Dramaserie/singleplay (voorheen: Televisiedrama)
De categorie Televisiedrama is van naam veranderd in ‘Dramaserie/Singleplay’ om zo de producties te benoemen die op online streamingplatforms verschijnen. Deze producties kwamen afgelopen jaren reeds in aanmerking voor de competitie.

Bekijk de volledige lijst van geselecteerde projecten op de website van het Nederlands Film Festival.

Bron en Beeld: Nederlands Film Festival / Ramon Mangold

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30