De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. De DDG sponsort de prijs met een coachingsbon. Dit jaar werd de bon gewonnen door Rokhaya Seck met De ik-en-mijn-pik-man.

Rokhaya mag een ervaren radio- of podcastmaker zoeken door wie zij gecoacht wil worden en ze ontvangt een gratis jaarlidmaatschap van de DDG. DDG-bestuurslid Martijn Winkler was bij de uitreiking aanwezig om de prijs te overhandigen.

Winnaars
Naast de DDG Coachingsbon werden er drie prijzen uitgereikt. De winnaar van de NTR Podcastprijs is Pauline Augustyn, de tweede prijs ging naar Tinneke van Ransbeeck. De publieksprijs werd gewonnen door Lieselot Mariën.

Jury
De jury onder voorzitterschap van de mediadirecteur van de NTR, Willemijn Francissen, was zeer te spreken over de kwaliteit van de tien genomineerde producties. De verscheidenheid aan onderwerpen was verrassend, evenals de originaliteit van de verhalen. Dat er qua vorm en vertelwijze veel is geëxperimenteerd dit jaar vond de jury prijzenswaardig. Bij zijn eindoordeel heeft de jury vooral gelet op originaliteit, verhaalopbouw en de kwaliteiten van de verteller.

Alles terugluisteren
Alle genomineerde inzendingen, aangevuld met interviews met de makers, zijn terug te luisteren in het podcastkanaal van de NTR Podcastprijs.

Bron: NTR Podcastprijs | Beeld: foto door Ben Houdijk

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30