Het Nederlands Film Festival gaat over 14 dagen van start! Gerenommeerde (inter)nationale sprekers uit de av-sector als Mikkel E.G. Nielsen, ACE en Lolita Ritmanis staan tijdens het NFF Professionals Programma (25 t/m 30 september) stil bij diverse onderwerpen uit de sector. Zoals digitale cultuur, diversiteit, nieuw talent, (on)gepaste content, nieuwe vertelvormen, sound design en animatie.

In zes dagen bezoek je online en/of op locatie de NFF Conferentie en de NFF Prof Talks en Specials. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar! Kun je niet kiezen en wil je er voordelig heen? Kies dan voor de Professionalspas. Let op: beperkte voorraad!

Bekijk hier het volledige professionals programma

Sprekers

Aan de line-up van het NFF Professionals Programma zijn sprekers toegevoegd van o.a. Batman: The Animated Series, Sound of Metal, The Spectacular, Drama Girl, Instinct en Mijn vader is een vliegtuig.

Bekijk de complete line-up

Uitgelicht – Sound design & muziek

Componist en Emmy-winnaar Lolita Ritmanis (met in totaal tien Emmy-nominaties) vertelt tijdens haar NFF Prof Talk over haar werk voor action animatieseries als Batman: The Animated Series en andere projecten als de documentaire Wild Daze (met Jane Goodall). Sound editors Mildred Iatrou en Ai-Ling Lee (BAFTA’s en Oscars voor La La Land en First Man) staan tijdens hun NFF Prof Talk stil bij hun loopbaan, de door hen overwonnen obstakels en de succesformule achter hun samenwerking.

Bekijk de programma’s

Uitgelicht – Internationale Masterclass Montage NCE: Mikkel E.G. Nielsen, ACE

Editor Mikkel E.G. Nielsen (Academy Award en BAFTA voor Beste Montage Sound of Metal) spreekt tijdens de jaarlijkse internationale NCE-Masterclass Montage over zijn werkproces en over het belang van de vele keuzes die editors maken. Eerder monteerde hij Beasts of No Nation en A Royal Affair.

Bestel je ticket

Uitgelicht – Prof Talk: Camera – Van woord naar beeld

Jasper Wolf (cinematograaf van o.a. Monos, Instinct en Paradise Drifters) gaat met Jacqueline van Vugt (onafhankelijke filmmaker) en Robbie van Brussel (cinematograaf) in gesprek over hoe zij woord naar beeld vertalen tijdens de NFF Prof Talk: Camera – van woord naar beeld. Joris Bulstra (cinematograaf NSC) leidt het gesprek.

Bestel je ticket

NFF Conferentie 2021

Onderwerpen als digitale cultuur, diversiteit, nieuw talent, (on)gepaste content, intimiteit op beeld en op de set, nieuwe vertelvormen en de vertaling van woord naar beeld zijn zaken waar je als av-professional niet onderuit komt. Tijdens de NFF Conferentie houden sprekers je up-to-date over de nieuwste technieken op filmgebied en kun je de meest inspirerende sessies verwachten. Je hebt de mogelijkheid om deze sessies fysiek bij te wonen of een gecureerd programma online mee te maken op een locatie naar keuze.

Bestel je ticket

NFF Conferentie: Healing Through Film

Antoinette Beumer (regisseur van o.a. de openingsfilm van het NFF: Mijn vader is een vliegtuig) bespreekt samen met Willem Bosch (regisseur en scenarist van o.a. Hiernamaals en de grote serie die dit jaar op het NFF in première gaat: The Spectacular) en Leyla de Muynck (actrice in o.a. Drama Girl) de helende kracht van film tijdens de NFF Conferentie: Healing Through Film.

Meer info over NFF Conferentie

NFF Conferentie: Talentontwikkeling anno 2021

Tijdens de NFF Conferentie sessies De regio’s aan zet — Screen Talent NL en Ruim baan voor nieuwe makers? hebben we het over talent als modewoord in onze industrie, maar ook over de mogelijkheden die filmhubs kunnen bieden. Met o.a. Guido Franken (directeur CineSud), Maarten Treurniet (regisseur, voorzitter Dutch Directors Guild), Hanneke Bouwsema  (Algemeen secretaris NPO-fonds) en Joris Hoebe (creative director New Noardic Wave).

Meer info over NFF Conferentie

Bron: filmfestival.nl

 

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30