Previously Unreleased van start

EYE besteedt door het jaar heen aandacht aan films die wel de selecties van prominente festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Onder de naam Previously Unreleased is in EYE en andere landelijke filmtheaters deze zomer een flink aantal ‘vergeten’ maar belangwekkende titels te zien.

Tussen juli en september 2016 brengt EYE onder meer voorpremières van recente Roemeense producties van de hand van Radu Muntean en Corneliu Poromboiu en geeft het inzicht in de ontwikkelingen in Zuid-Amerika met La última tierra, van de Paraguyaanse filmer Pablo Lamar.

Ook is er aandacht voor de Canadese regisseur Guy Maddin – bekend om zijn voorliefde voor de vroege cinema en bizarre personages – met de uitbreng van zijn voorlaatste film The Forbidden Room. De Uruguayaanse speelfilm Una noche sin luna is een charmant portret van melancholie en met The Treasure levert de onderhand internationaal bekende Roemeense regisseur Corneliu Porumboiu weer een tot nadenken stemmende politieke parabel af.

De films zijn in EYE en het hele land te zien. Klik hier voor meer informatie.

Als lid van de DDG krijg je bij EYE korting op een toegangskaartje en betaal je voor filmvertoningen € 8,50 euro ipv €10,-. Wel je ledenpas meenemen!

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.