Podcastfestival 18 & 19 september

Het Podcastfestival is dit jaar online te volgen en vindt plaats in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Utrecht.

Thema is dit jaar: onzichtbaar. “Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, en podcasts zijn voor iedereen toegankelijk. Ook stemmen die niet altijd een plek krijgen in traditionele media kunnen zo zichzelf laten horen.”

De kaartverkoop voor het Podcastfestival 2020 is gestart. Om meerdere redenen is het een bijzondere editie. Voor het eerst organiseert Stichting Podcastnetwerk naast het festival een conferentie op 18 september en vindt het festival op 19 september niet alleen in Amsterdam maar ook in Utrecht, Groningen en Nijmegen plaats. Het programma van 19 september is bovendien live online te volgen. Zo’n uitgebreid en verspreid programma betekent ook veel verschillende kaarten en programmaonderdelen. Zie ook de podcastfestivalpodcast

Podcastconferentie
Het programma van de conferentie bestaat uit workshops van onder andere Audiocollectief Schik en Dag en Nacht Media, de presentatie van de Podcast en Audio On demand standaard die de NLO lanceert en sessies met internationale sprekers, zoals Renay Richardson van Broccoli Content (GB). Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 virus is het programma onderverdeeld in drie ‘tracks’: Innovatie, Storytelling en het Engelstalige Claiming Space. In iedere track is ruimte voor 30 bezoekers, geen van de programmaonderdelen zal worden gestreamd. Het Engelstalige programma is samengesteld door Domino Sound, een podcastcollectief uit de Verenigde Staten.

‘Onzichtbaar’
Voor het eerst dit jaar heeft het Podcastfestival een thema: onzichtbaar. “Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, en podcasts zijn voor iedereen toegankelijk. Ook stemmen die niet altijd een plek krijgen in traditionele media kunnen zo zichzelf laten horen,” stelt Misha Melita, podcastmaker en festivalorganisator. In de avond van 18 september vindt er om 20u, online, een feestelijke openingsavond plaats waar de eerste aflevering van De Witte Stok gepresenteerd wordt. Deze podcast, die vorig jaar op het podcastfestival uit de bus kwam als winnaar van de Pitchwedstijd op het Podcastfestival, laat horen waar je als persoon met een visuele beperking soms letterlijk tegenaan loopt. De makers van deze podcast, Sander Smale en Tatjana Wehrmann, zijn beiden blind. De podcast is ontwikkeld in samenwerking met het Podcastnetwerk, Dag en Nacht Media en financieel gesteund door Auto.nl. Ook dit jaar kunnen nieuwe podcastmakers weer hun idee insturen voor de Pitchwedstrijd, de deadline is 14 september. 


Decentraal festival
Op zaterdag 19 september vindt het festival overdag plaats in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Utrecht. Het is dus mogelijk om het festival fysiek bij te wonen. Alle programmaonderdelen worden ook live gestreamd naar podcastfestival.nl. Ook zijn er online kaartjes te koop waarmee het gehele programma online te volgen is. Het programma per locatie wordt de komende weken bekendgemaakt, dat van de conferentie op 18 september in Amsterdam het de festivaldag op 19 september in Utrecht staan inmiddels online. Wees er snel bij, de eerste 400 online kaartjes (die voor 15 september bestellen) krijgen daags voor het festival iets toegestuurd waarmee je festival ervaring nog leuker wordt!

Meer info: https://podcastfestival.nl

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.