Oproep Telefilm 2022 (uitzending 2024)

Sectornieuws

Maandag 14 november, 2022
CoBO roept op voor het indienen van synopsissen voor 6 nieuwe Nederlandse Telefilm singleplays bij de NPO Editie 2022: eigentijdse verhalen. Deadline maandag 6 februari 2023 om 17.00 uur.CoBO voert een nieuwe ronde van het Telefilmproject uit. In dit project werken publieke omroepen samen met Nederlandse onafhankelijke producenten.
Met singleplay wordt een Nederlandstalige televisiefilm van minimaal 70 en maximaal 90 minuten bedoeld, primair gemaakt voor televisievertoning. De uiteindelijk geproduceerde singleplays worden in 2024 uitgezonden door de NPO.

Maximaal 12 bijdragen

Er kunnen maximaal 12 bijdragen verstrekt worden voor het uitwerken van synopsis tot scenario. De selectie geschiedt door de publieke omroepen. Uiteindelijk worden er in coproductie tussen omroep en producent maximaal 6 producties gerealiseerd, bij voorkeur niet gebaseerd op een tv-serie of boek.

Eigentijdse coming-of-age verhalen

Het gaat om 6 verhalen die eigentijds, prikkelend en verrassend zijn. De verhalen kennen uitgewerkte en aansprekende karakters in een sterk verteld hedendaags verhaal. Dit jaar zijn we op zoek naar coming of age-verhalen bestemd voor het volwassen publiek (20-35) van NPO 3. Inclusiviteit is een gegeven.
Belangrijke voorwaarde is dat het plan gerealiseerd wordt binnen het beschikbare budget van maximaal € 850.000 per productie. Voor de 1e fase én de 2e fase ontwikkeling is voor iedere fase € 25.000 beschikbaar.

Voorwaarden indiening

  • het indienen van synopsissen is alléén mogelijk voor ervaren film-/tv-producenten
  • de synopsis telt maximaal 4 pagina’s A4 (staand, géén voorblad of foto’s, alléén tekst, als PDF-bestand)
  • de synopsis is op alle bladen voorzien van een (werk)titel, datum en paginanummering
  • bijgevoegd moet worden: een duidelijk cv van zowel de schrijver als de producent, (en indien bekend de regisseur) met telefoonnummer en e-mailadres van de producent
  • het geheel (de synopsis én cv’s) beslaat niet meer dan 6 pagina’s A4
  • schrijver & producent en ook regisseur & producent zijn niet één en dezelfde persoon
  • regisseur én schrijver hebben aantoonbare relevante werkervaring
  • eerder voor Telefilm afgewezen synopsissen kunnen alleen met toestemming van een landelijke publieke omroep opnieuw worden ingediend
  • indienen kan alléén per mail als één pdf-bestand naar: cobo@cobofonds.nl o.v.v. Telefilm 2022 +titel

Deadline

Indienen uiterlijk maandag 6 februari 2023 om 17.00 uur bij CoBO.

Let op! 
Door de toename van phishing mails heeft de NPO ICT de beveiliging op ongewenste email opgeschroefd. Hierdoor worden e-mails met verschillende bijlagen in sommige gevallen aangemerkt als spam. Je ontvangt van ons altijd een ontvangstbevestiging. Bel ons daarom wanneer je geen bevestiging ontvangt. Op de pagina Contact vind je al onze contactgegevens.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met CoBO 035–677 53 48 of 06-53461815 Jeanine Hage (directeur). Ook op deze site vind je meer informatie over Telefilm.

Bron en beeld: Telefilm

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.