Oproep Teledoc Campus

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Filmfonds voor jonge regisseurs en producenten. Zij kunnen ervaring opdoen met korte documentaires (25 minuten), waarna de sprong naar lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

 

Wie komt in aanmerking?

In Nederland wonende documentairemakers die

– minimaal één (korte) documentaire hebben gemaakt waarin hun talent en ambitie zichtbaar is en die bovendien op landelijke of regionale televisie is uitgezonden of bioscooproulatie heeft gehad;
– of die een audiovisuele opleiding (of School voor Journalistiek) hebben afgerond, waarbinnen een (korte) documentaire werd gerealiseerd. In beide gevallen geldt een filmografie van maximaal drie (korte) documentaire(s) voor de regisseur.

Alleen filmplannen ingediend door een onafhankelijke documentaire producent worden behandeld. De voorkeur wordt gegeven aan beginnende producenten met een relevante opleiding.

Regisseurs zijn in principe niet verbonden aan een omroep en kunnen een voorstel indienen samen met een producent waarmee ze graag willen samenwerken.

De regisseur en de producent mogen niet één en dezelfde persoon zijn.

De producent kan bij maximaal twee Teledoc Campus producties tegelijkertijd betrokken zijn (ontwikkelen en/of realiseren). De regisseur mag tegelijkertijd niet in een ander traject (Kids & Docs, IDFA workshop, Wildcard) een film in productie hebben.

 

Bijdrage

De bijdrage van de samenwerkende partijen bedraagt:

  • Maximaal € 7.500 voor research, ontwikkeling en proefopnamen
  • Maximaal € 60.000 voor realisering
  • Maximaal € 750 voor een externe coach

Deadlines

Op de dag van de deadline uiterlijk 17:00 uur: 1 juni 2o17 & 2 oktober 2017

Procedure

Aanvragen worden ingediend bij CoBO. Aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden door vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen inhoudelijk beoordeeld waarna zij tot een selectie komen. Geselecteerde plannen ontvangen een ontwikkelingsbijdrage voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering. Er worden maximaal 18 bijdragen voor ontwikkeling en 9 bijdragen voor realisering per jaar toegekend.

Kijk voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure: www.campus.cobofonds.nl.

 

Still uit: Bademeisters, regie Judith de Leeuw

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.