Oproep Talentonwikkeling in internationale context – indiendatum 6 september

Sectornieuws

Vrijdag 17 juni, 2016

Met het programma Talentontwikkeling in Internationale Context kunnen teams, bestaande uit een producent, scenarist en regisseur (of scenarist/regisseur), urgente, eigenzinnige en cinematografisch onderscheidende filmprojecten voor en met de internationale markt ontwikkelen.
 
Het traject
Jaarlijks komen drie teams met een heldere visie en internationale ambitie voor het ontwikkeltraject in aanmerking. Het traject beslaat maximaal 18 maanden en moet een speelfilmscenario opleveren dat de potentie heeft om als internationale coproductie gerealiseerd te worden, voor toonaangevende festivals te worden geselecteerd en internationaal uitgebracht te worden. Per team wordt een internationale expert aan het project verbonden om het traject te begeleiden.
Internationale commissie
Teams pitchen hun project aan een internationale commissie bestaande uit Hengameh Panahi (CEO van Celluloid Dreams, Parijs), Karel Och (artistiek directeur van Karlovy Vary International Filmfestival, Tsjechië), Mike Goodridge (CEO van Protagonist Pictures, Londen), Frank Peijnenburg (Hoofd Screen NL) en Ellis Driessen (beleidsmedewerker International Affairs), beiden namens het Filmfonds.
Ieder buitenlands commissielid blijft verbonden aan een team om de ontwikkeling van het project te volgen en de schrijvers, regisseurs en producenten te coachen en ondersteunen.
Informatie en indienen
Klik hier voor meer informatie. Dit is een extra indienronde voor 2016. De indiendatum is 6 september 2016.
Bijdrage
De maximale bijdrage is € 70.000. Dit omvat schrijfgeld voor de scenarist en de financiering van het internationale traject dat het team voor ogen heeft. Alle richtbedragen zijn terug te vinden in Hoofdstuk 2 van het Financieel en Productioneel Protocol.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30