Ben je net een paar jaar werkzaam als regisseur en wil je de komende maanden begeleiding krijgen van een ervaren regisseur? Meld je dan nu aan voor het DDG Mentoraat 2023!

Hoe werkt het?

 • Vijf jonge makers worden gekoppeld aan een ervaren regisseur die advies kan geven op allerlei gebieden.
 • Denk aan feedback op je filmplan en montage. Maar je kunt ook ondersteuning krijgen bij vragen als: hoe schrijf je een goede regievisie? Of hoe kun je je spelregie het beste oppakken? Bij welke omroepen passen jouw projecten? Hoe pak je het benaderen van je personages aan? Hoe zorg je voor inclusiviteit? Waar moet je aan denken als je gaat onderhandelen met je producent?
 • Jullie komen zelf tot gezamenlijke afspraken over hoe en hoe vaak jullie contact hebben.
 • Er is plek voor vijf beginnende makers die professioneel bezig zijn met het regievak. Je bent bijvoorbeeld al even afgestudeerd aan een filmopleiding en/of je bent al een tijdje werkzaam in het veld.
 • Je hoeft geen DDG-lid of VEVAM-aangeslotene te zijn.

Hoe meld je je aan?

 • Stuur ons je cv en een toelichting met de projecten waar je aan werkt en wat je wensen zijn. Op welke terreinen wil je worden begeleid? Welke vragen zou je aan je mentor willen stellen? Heb je een voorkeur voor een concrete persoon en waarom?
 • Stuur ons je wensen en motivatie om deel te nemen en wij zoeken voor jou onder de DDG-leden een ervaren regisseur, die de tijd heeft om je gedurende langere tijd te begeleiden.
 • De periode van het DDG Mentoraat is maart 2023 – december 2023 (in overleg).

Wat kost het DDG Mentoraat?

 • Voor de jonge regisseurs is er gedurende het DDG Mentoraat, dankzij de financiële steun van Stichting VEVAM Fonds, een bijdrage van 1000 euro beschikbaar voor je professionele ontwikkeling (bijvoorbeeld door aan een nieuw project te werken).
 • Het kost je dus niets en ook voor jouw mentor is er een vergoeding beschikbaar.
 • Na afloop vindt er een evaluatie plaats.

Deadline voor cv en motivatie: uiterlijk 30 januari 2023

Graag zien we je cv en motivatie uiterlijk 30 januari tegemoet op info@directorsguild.nl o.v.v. ‘mentoraat 2023’, zodat de eerste kennismakingsgesprekken in februari kunnen plaatsvinden en het mentoraat in maart 2023 van start kan gaan.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via info@directorsguild.nl.

 

Het mentoraat wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting VEVAM Fonds, uit een projectsubsidie van het ministerie van OCW.

 

 

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.