Oproep Cultuurmakersfonds

Goed nieuws in deze corona tijden: donderdag 11 juni om 9:00 uur opent het Cultuurmakersfonds een nieuwe steunregeling voor professionele makers zonder meerjarige subsidie. Wees er snel bij!

Vanaf donderdag 11 juni om 9:00 uur kunnen professionele makers (stichtingen of collectieven) in de beeldende kunst, theater, film, dans, muziek en letteren (performance, lezing) die géén meerjarige subsidies van overheden of overheidsfondsen ontvangen een aanvraag indienen via www.cultuurfonds.nl/cultuurmakersfonds.

Het fonds biedt makers steun om hun creatieve activiteiten te continueren en cultuur in Nederland een nieuwe impuls te geven. Er is op dit moment twee miljoen euro beschikbaar dankzij de voorlopige opbrengst van het burgerinitiatief #Doemeemetjeaow en een anonieme schenking. Gezien de noden in de culturele sector is de verwachting dat de twee miljoen snel besteed zal zijn. Daarom ontwikkelen ze op dit moment een nieuwe campagne om met de hulp van velen het fonds weer aan te vullen en de regeling hopelijk later opnieuw open te kunnen stellen.

Bekijk voor meer informatie en de voorwaarden: cultuurfonds.nl/cultuurmakersfonds

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.