Onderzoek infrastructuur talentontwikkeling

 

In het recente Advies van de Raad voor Cultuur wordt de versterking van de infrastructuur voor talentontwikkeling in de filmsector geagendeerd. Versterking van de infrastructuur voor talentontwikkeling vormt tevens een onderdeel van de investeringsagenda die de Raad adviseert.

In opdracht van het Ministerie van OCW wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de infrastructuur voor talentontwikkeling in de Nederlandse filmsector. Doel is inzicht te krijgen hoe continu en samenhangend het aanbod voor zowel beginnend als gevestigd talent is, waar leemtes in zijn en hoe deze – bijvoorbeeld door samenwerking tussen partners – kunnen worden ingevuld.

De komende weken zal bureau Dialogic als deel van het onderzoek een online enquête uitzetten onder een breed scala aan producenten, regisseurs en scenaristen. Deze is erop gericht inzicht krijgen in de waardering van het huidige aanbod en behoeften vanuit de sector voor training on the job, trainingen, talent programmes en workshops.

De medewerking van zoveel mogelijk makers aan het onderzoek is van belang. Het invullen van de vragenlijst kost 10 tot 15 minuten.

Bron: Nieuwsbrief Filmfonds

 

Lees ook het artikel van Edo Dijksterhuis in de Filmkrant  ‘Raad voor Cultuur bepleit andere financiering film’.

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.