'Om de wereld in 50 concerten' opent IDFA 2014

DDG Nieuws

Woensdag 11 juni, 2014

Om de wereld in 50 concerten, geregisseerd door DDG-lid Heddy Honigmann, is de openingsfilm van IDFA 2014.
In 2013 vierde het Koninklijk Concertgebouworkest zijn 125-jarig bestaan. Een tour met vijftig concerten, gegeven op zes verschillende continenten, vormde de viering van het jubileum. Heddy Honigmann reisde met hen mee en legde onder andere in Buenos Aires, Soweto en Sint Petersburg vast hoe de musici ook in andere culturen mensen beroeren met hun muziek.
Honigmann ontving vorig jaar tijdens de opening van IDFA de Living Legend Award en stelt voor dit jaar de Top 10 samen. Naast de Top 10 vertoont IDFA ook een terugblik op het werk van Honigmann. Tijdens een speciale masterclass zal ze haar keuzes en eigen werk toelichten.
Heddy Honigmann liet in een reactie aan de DDG weten erg blij te zijn met het goede nieuws:
 

“Het is niet moeilijk om te zeggen dat ik vreselijk trots ben dat Om de wereld in 50 concerten dit jaar de openingsfilm van IDFA wordt. Toen mijn producente me belde met het goede nieuws, wilde ik het eerst niet geloven; het was te veel van het goede. De Top 10 verzorgen én de openingsfilm zijn. Ik heb van blijheid gejankt. Dit is wat ik vanaf het begin met deze film heb gewild: een film maken over misschien het allerbeste orkest van de wereld op het gebied van klassieke muziek, het Koninklijk Concertgebouworkest. Een hele toegankelijke, boeiende film, ook toegankelijk voor wie niet in de klassieke muziek ingewijd is of niet van klassieke muziek houdt. De hartstocht en discipline van zowel de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, van dirigent Mariss Jansons, als dat van de bezoekers van hun concerten moest zichtbaar en hoorbaar worden voor mensen van alle leeftijden en verschillende afkomst. En dat is gelukt, dankzij het werk van alle medewerkers.”

 
Om de wereld in 50 concerten opent het festival op 19 november. IDFA vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 30 november in Amsterdam.
Meer informatie op de website van IDFA.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30