Nominaties Zilveren Nipkowschijf bekend

De nominaties voor de Zilveren Nipkowschijf zijn bekend gemaakt. De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften wordt uitgereikt aan het volgens hen beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Kijk hier wie er in de jury zitten.

 

Genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2017 zijn:

The Amsterdam Project (RTL 4), waarin Beau van Erven Dorens een aantal Amsterdamse daklozen volgt, die ondersteund worden in hun poging hun leven weer op de rails te krijgen.
Schuldig (HUMAN), regie Sarah Sylbing & Ester Gould, documentaire-serie over armoe in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord, winnaar van o.a. DIRECTORSNL Awards 2017, voor beste TV programma.
De Zaak Menten (Omroep MAX), regie Tim Oliehoek: dramaserie over de zaak rond oorlogsmisdadiger Pieter Menten, eveneens winnaar van de DIRECTORSNL Awards 2017, in de categorie Dramaserie.

 

Eervolle vermelding
Zoals ieder jaar had de Nipkowjury een eervolle vermelding, die ging ditmaal naar TV-presentatice/talkshowhost Eva Jinek. Zij verdient volgens de jury een eervolle vermelding voor het markante seizoen waarin zij met drie programma’s sterk in vorm was.

 

Ere Zilveren Nipkowschijf
Deze is vorig jaar niet uitgereikt omdat de jury niet unaniem tot een nominatie kon komen. De jury heeft in 2017 besloten een Ere-Nipkowschijf uit te reiken aan filmer/documentairemaker Frans Bromet, voor zijn gehele oeuvre.

 

De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf vindt plaats op 16 juni in Amsterdam.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.