Nieuwe vakprijs voor film- en televisieproducenten: CFAP Prijs

20.000 euro voor meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland.

De meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland maakt vanaf nu kans op de CFAP Prijs. Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De prijs, ter waarde van 20.000 euro wordt uitgereikt op 9 oktober.

Kandidaten 
Vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector kunnen tot en met 13 september kandidaten voordragen voor de CFAP Prijs. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.
Uit alle inzendingen selecteert de jury nominaties, die bekend gemaakt worden op het Nederlands Film Festival. De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats aansluitend op de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor rechthebbenden van SEKAMSEKAM Video en StOPnl op 9 oktober in Rosarium Amstelpark.

De jury bestaat uit Paul de Man, Willem Zijlstra en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

Over CFAP
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAMVideo onderverdeeld aan de rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de geïnde middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele doeleinden. 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.