Nieuwe richtlijn voorbereidingsdagen documentaire regisseurs

De inkomenspositie van documentairemakers heeft voortdurend de aandacht van DDG. Onze bestuursleden zitten regelmatig om de tafel hierover met CoBo, NPO fonds, DPN en het Filmfonds. Onlangs hebben deze gesprekken een positief resultaat gehad: een nieuwe richtlijn van het NPO Fonds/CoBO en het Filmfonds, waarin een extra bijdrage per documentaire wordt toegezegd die zou moeten leiden tot het vergoeden van de voorbereidingsdagen van de regisseur, één en ander op te nemen in de begroting.

Het doel is om de voorbereiding van de draai- en montageperiode in de productiefase, ook nog te (doen) vergoeden. De bedoeling is dat er nu max. 25 % bovenop de begrote draaidagen komt als voorbereiding draaien én max. 25 % bovenop de begrote montagedagen als voorbereiding montage.  Als documentaire-regisseur kun je dus aanspraak maken op extra betaalde dagen voor de voorbereiding van productie en montage.

De regeling gaat in per 1 september 2018 en geldt in beginsel voor een jaar, waarna op basis van de behaalde resultaten besloten zal worden of het wordt gecontinueerd.

Lees via deze link meer over de richtlijn voorbereidingsdagen documentaire regisseurs.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.