Op zondag 24 september 2023 organiseren NFF & DDG een NFF Prof Talk met regieduo Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch. We nemen je mee het diepe in tijdens een inspirerende avond over het regievak. Van het schakelen tussen creatieve en organisatorische belangen tot co-regisseren en trouw blijven aan je eigen gevoel; alles komt aan bod deze avond.

Felix van Groeningen staat onder meer bekend om zijn bekroonde producties De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy. Samen met Charlotte Vandermeersch regisseerde hij het veelgeprezen De Acht Bergen. Voor Charlotte – bekend als acteur in talloze films en series zoals Belgica, #hetisingewikkeld en Baantjer: het begin – was dit haar eerste stap als regisseur. Met succes; de film ging in première in de Cannes Feature Films competitie en won de Prix du jury 2022.

Reis van het filmmaken
Aan de hand van fragmenten uit hun werk gaan Felix en Charlotte in op ‘de reis van het filmmaken’, zoals ze dat zelf noemen. Hoe maak je bijvoorbeeld de vertaalslag van boek naar film? Op welke manier manoeuvreer je tussen creatieve en organisatorische aspecten van het regieschap? En hoe kun je internationaal werken vanuit een Europese insteek? Daarnaast geven Felix en Charlotte een inkijkje in hun samenwerking én hun persoonlijke ontwikkeling als regisseur. Ontdek welke unieke elementen zij inbrengen in hun werk en wat er allemaal komt kijken bij co-regisseren, zeker als je een relatie hebt.

DDG-leden bezoeken Prof Talk gratis
DDG-leden kunnen deze sessie gratis bezoeken door de actiecode uit de mail te gebruiken. Ook met de Professionalspas krijg je toegang tot de sessie (DDG-leden krijgen 40% korting op de pas). Bestel je tickets hier!

Datum: Zondag 24 september 2023
Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur (met borrel na afloop)
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal
Kosten: Gratis voor DDG-leden (reguliere prijs 20 euro) en houders NFF Professionalspas
Aanmelden: Via de website van het NFF reserveer je een gratis ticket: login met je NFF-account en vul bovenin de actiecode in (zie je mail). Hierna vink je bij Type kaart een ‘DDG Vrijkaart‘ aan. Je kunt je kaart ook reserveren met je Professionalspas.
Let op: Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Lukt bestellen niet? Mail ons via info@directorsguild.nl.

Voertaal: Nederlands

Bron: NFF | Beeld: Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.