Nederlandse regisseur Nina Gantz wint Britse filmprijs

De Nederlandse regisseur Nina Gantz heeft in Londen een Bafta gewonnen. Bij de uitreiking van de prestigieuze Britse filmprijzen werd haar film Edmond tot beste korte animatiefilm verkozen.

Gantz (28) studeerde afgelopen zomer af aan de National Film and Television School in Londen. Edmond was haar eindexamenfilm. Daarna ging het snel: ze won tientallen internationale filmprijzen op festivals in onder meer Frankrijk en Mexico.

Twee weken geleden sleepte ze de prijs in de wacht voor beste korte animatiefilm op Sundance, het grootste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film.

In de poppenanimatie kijkt hoofdpersoon Edmond terug op zijn leven. De film vertelt het verhaal van een mannetje, gemaakt van wol, dat zo graag dicht bij zijn naasten wil zijn dat hij stukjes van hen afhapt.

 

Gantz, dochter van actrice Loes Luca, is na haar afstuderen in Londen gebleven en werkt aan haar eerste lange film. Eerder studeerde ze cum laude af aan de kunstacademie in Breda. Ook werkte ze mee aan de documentaire Babyluik en aan de film Toegetakeld door de Liefde.

De Bafta’s (British Academy Film Awards) behoren tot de belangrijkste filmprijzen ter wereld en zijn een goede graadmeter voor de Oscars.

Bericht: NOS

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.