NBF netwerkborrel – Going Green: Duurzaamheid in de Film- en Televisiewereld

De afgelopen drie jaar is de aandacht voor duurzaam produceren in de Nederlandse filmsector enorm toegenomen. Dankzij de inzet van het Green Film Making Project, een initiatief van duurzaamheidsplatform Strawberry Earth, resulteerde dit onder andere in de eerste Nederlandse duurzame filmproductiegids How to Green Your Film Production (so far), succesvolle Sustainable Sessions op het Nederlands Filmfestival in 2013 en bekendheid met het thema ‘duurzaamheid’ in de gehele filmsector.

Tijdens de NBF netwerkborrel “Going Green: Duurzaamheid in de Film- en Televisiewereld” richt NBF de blik op de toekomst van het Nederlandse film- en televisielandschap als het gaat om duurzaamheid. Welke stappen kunnen we nemen om dit proces van verduurzaming gaande te houden? Hoe zorgen we ervoor dat deze stijgende lijn wordt doorgezet? DDG-leden zijn van harte welkom op deze bijeenkomst.

Geanne van Arkel, Hoofd Sustainable Development bij Interface, en Els Rientjes, Sustainability Managervoor de Nederlandse film- en televisiesector, buigen zich over deze vragen en delen hun kennis en ervaringen met duurzaam werken en produceren.

Over de sprekers
Interface is de wereldmarktleider in moleculaire vloerbedekking en gedreven door duurzaamheid. Geanne van Arkel laat zien waar Interface haar inspiratie vandaan haalt, en hoe het bedrijf niet alleen haar medewerkers in dit proces wist te betrekken, maar ook haar leveranciers en klanten. Dankzij cross-sectorale samenwerkingen zijn bij Interface nieuwe business modellen ontstaan, die niet alleen op een positieve manier bijdragen aan milieu en maatschappij, maar ook zorgen voor een positief financieel resultaat.

Els Rientjes zet zich per 1 januari 2015 als Sustainability Manager in voor het verduurzamen van de Nederlandse filmsector, in opdracht van het Nederlands Filmfonds. Rientjes kan zich buigen op jarenlange ervaring in de Nederlandse TV- en Filmindustrie, onder andere als Creative producer bij IDTV en alsCreative Producer/producent bij Fu Works. Over haar missie als Sustainability Manager zegt ze: “Mijn passie voor en kennis over het vak wil ik graag inzetten om duurzame innovatie toegankelijker te maken voor producenten.”

Dinnerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinnerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€12,50) en twee gangen (€18,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Aanmeldingen dienen uiterlijk op vrijdag 23 januari via nbf@nbf.nl binnen te zijn.

Programma
17:30 – 18:30   inloopborrel in de bar van De Kring
18:30 – 19:45   gezamenlijk diner in het Kring-restaurant
19:45 – 20:00   inloop programma
20:00 – 21:30   programma in Club Up
21:30 – 23:00    borrelen in de bar van Club Up

Wat NBF netwerkborrel Going Green: Duurzaamheid in de Film en Televisiewereld
Wanneer
Maandag 26 januari 2015
Waar De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie Leden van de NBF, Kring-leden en alle film- en televisieprofessionals
Toegang Gratis

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij aanmelding ook aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.