Mentoraat voor beginnende regisseurs

Blog

Dinsdag 16 mei, 2017

DDG gaat dit jaar een pilot opstarten naar een mentoraat voor beginnende regisseurs. Bij jonge makers blijkt in de eerste jaren na afronden van een audiovisuele opleiding behoefte te zijn aan een persoonlijk aanspreekpunt: een ervaren regisseur die advies kan geven op allerlei terreinen. Denk aan feedback geven op je filmplan, maar ook hoe pak je het schrijven van een regievisie aan? Waar moet je aan denken als je gaat onderhandelen met je producent, of als er een contract voor je neus ligt? Wat zijn de struikelblokken bij een eerste speelfilm? Hoe kun je je spelregie het beste aanpakken? Hoe is het om samen te werken met de omroepen? Bij welke omroepen passen jouw documentaire projecten? Hoe kun je extra inkomsten genereren? Wat kun je uit een festivalbezoek halen? Kortom je vragen aan de mentor/coach op allerlei terreinen kunnen liggen.
Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit mentoraat? Laat het ons weten. Er is plek voor een vijftal makers, die ongeveer twee jaar geleden afgestudeerd zijn aan een audiovisuele opleiding en lid zijn van de DDG. Stuur ons je CV, laat ons weten aan welke projecten je werkt en heel belangrijk, deel ons vooral je wensen mee over de terreinen waarop je gecoacht zou willen worden door een ervaren maker. Wat zijn de vragen die je aan je coach/mentor zou willen stellen? Of misschien weet je al door wie je gecoacht zou willen worden en waarom. Stuur ons je wensen en motivatie om deel te nemen en wij zoeken dan voor jou onder de DDG-leden een ervaren regisseur, die tijd heeft om zes tot acht gesprekken met je te voeren in 2017 of die naar behoefte een aantal malen feedback kan geven op je filmplannen. We hopen zo iedereen voor de zomer aan een coach gekoppeld te hebben.
Dankzij een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds zijn aan deelname aan dit mentoraat/coaching traject geen verdere kosten verbonden. Uiteraard moeten we deze pilot wel evalueren. Voor de coaches is een vergoeding beschikbaar.
Mocht de pilot een succes worden, dan zal er in 2018 financiering worden gezocht om meer startende leden te kunnen bedienen en niet alleen recent afgestudeerden.
Interesse? Stuur dan je reactie met CV en motivatie voor donderdag 1 juni naar info@directorsguild.nl o.v.v. mentoraat.
 
Dit mentoraat is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Nederlands Filmfonds. 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30