Meld je project aan voor financiering van New Dawn – deadline: 3 april

Sectornieuws

Vrijdag 17 maart, 2023

Filmmakers en hun producenten kunnen weer projecten aanmelden voor een nieuwe ronde van New Dawn. Dit internationale fonds bestaat uit 10 internationale fondsen – waaronder het Nederlands Filmfonds – en wil bijdragen aan een diverser, gelijkwaardiger en inclusiever filmlandschap. Zowel fictie- als documentaireprojecten kunnen subsidie aanvragen. Zorg ervoor dat jouw aanvraag voor 3 april 2023 17.00 (CET) binnen is.  

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor subsidie van New Dawn moet onder andere al 50% van de financiering van jouw project geregeld zijn. Tevens moet een nationaal of regionaal fonds financiering toegezegd hebben. Dit moet aangetoond worden met een bevestigingsformulier dat ingevuld is door het betreffende fonds.

De subsidie is bedoeld voor projecten langer dan 60 minuten. Kijk op de FAQ-pagina van New Dawn om alle toegangseisen te zien. Het fonds raadt aan op tijd te beginnen met het verzamelen van de benodigde documenten, aangezien sommige veel tijd vereisen.

Voor speelfilms kunnen bedragen van €50.000,- tot en met €200.000,- worden aangevraagd. Voor documentairefilms zijn dit bedragen van €50.000 tot en met €100.000,-. Klik hier om te zien wie er in de beoordelingscommissie zitten. Klik hier om je aanmelding te starten.

New Dawn

New Dawn werd vorig jaar tijdens het Cannes Film Festival gelanceerd. Het fonds heeft als doel productiefinanciering en netwerken te bieden aan groepen filmmakers die traditioneel moeite hebben om financiering voor hun projecten te krijgen. Dit is de tweede ronde van New Dawn. Klik hier om te bekijken welke projecten geselecteerd werden in de eerste ronde.

 

Bron: New Dawn / Nederlands Filmfonds.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.