Op woensdag 29 juni 2022 vieren wij het regievak met een dubbelspeciale editie van de DDG Awards in Pakhuis de Zwijger!

Welke producties uit 2020 én 2021 mogen niet ontbreken op de lijst met genomineerden? Wie leverde in deze twee jaren de meest uitzonderlijke regieprestatie?

Hoe meld je producties aan?

  • Bedenk een of meerdere producties die in 2020 of 2021 hun première beleefden via tv, bioscoop, festival of online. Natuurlijk mag dit ook je eigen project zijn. 😉
  • De 11 categorieën zijn: korte fictiefilm, korte documentaire, commercial, digital storytelling, podcast-/radioregie, animatie, dramaserie, tv-programma eencameraregie, tv-programma meercameraregie, documentaire en speelfilm.
  • Vul per productie dit korte aanmeldformulier in. Als klikken niet lukt, kopieer dan deze link in je browser: https://forms.gle/EiNnMzgvaHsSwHZu9.
  • De deadline voor het aanmelden van producties is zondag 22 mei 2022.
  • Aanmelden gebeurt anoniem via Google Forms en je hoeft hier geen Google-account voor te hebben. De regisseurs die je aanmeldt, hoeven geen lid te zijn van de DDG. Lees hier het volledige reglement.

Hoe gaat het verder?
Wij verzamelen alle producties en maken hier lijsten van. Voor sommige categorieën stemmen jullie wie er daarna op de shortlist komen, voor andere categorieën maken expertcommissies een shortlist waarna er gestemd kan worden. Vervolgens bepalen de leden van DDG en de aangeslotenen van VEVAM wie er wint door te stemmen.

  • Inzendingen voor de categorieën dramaserie, documentaire en speelfilm (die aan het reglement voldoen) komen automatisch op de longlist terecht, waarop men in stemronde 1 kan stemmen. Hieruit volgt een shortlist waarop in stemronde 2 gestemd kan worden.
  • Inzendingen voor de overige categorieën (korte fictiefilm, korte documentaire, commercial, digital storytelling, podcast-/radioregie, animatie, tv-programma eencameraregie, tv-programma meercameraregie) komen niet automatisch op de shortlist terecht. De expertcommissies nemen deze titels mee in hun overwegingen bij het maken van de shortlist, waarop je in stemronde 2 kan stemmen.

Waarom aanmelden?
Helaas bestaat er geen centraal overzicht van alle producties in alle categorieën die een première beleefden. Daarom maken we de lijsten met titels zelf. We doen ons best om deze lijsten zo compleet mogelijk te krijgen. Door zelf je favorieten aan te melden, ben je er zeker van dat ze op de longlist komen of worden meegenomen door de expertcommissie.

Meld dus snel producties aan en misschien vallen deze wel in de prijzen tijdens de DDG Awards!

De DDG Awards worden gesteund door Stichting VEVAM en de Grand Prix wordt gefinancierd door Stichting VEVAM Fonds. De beeldjes van de DDG Awards zijn ontworpen door Jeroen Henneman.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30