Maxime Rozestraten wint Filmproducenten Nederland Award 2017

Maxime Rozestraten wint de Filmproducenten Nederland Award 2017. Tijdens het Nederlands Film Festival ontving de studente van de Nederlandse Filmacademie uit handen van juryleden Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) de prijs voor de door haar geproduceerde afstudeerfilms Sirene en The Boys Next Door en de visie op haar toekomst als producent. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Filmproducenten Nederland (FPN) en bestaat uit een bedrag van € 5.000,- . Naast de winnaar waren Valerie Bisscheroux (Bloed kruipt en Aimée) en Maaike Gronheid (Ons Aller Onkruid, The Boys Next Door en Aimée) genomineerd.

Uit het juryrapport:  “Maxime studeerde af met een prijswinnende fictiefilm en een documentaire, en maakte daarnaast een internationale coproductie met België. Het is voor het eerst dat vanuit de Filmacademie een dergelijke coproductie opgezet is. Hierdoor heeft Maxime hopelijk de weg voor de toekomst geplaveid, aangezien internationale samenwerking belangrijker en noodzakelijker wordt. De jury prijst tevens haar inzet voor het verduurzamen van de industrie.”

Filmproducenten Nederland wil met het uitreiken van de Filmproducenten Nederland Award jong productietalent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent. De producent als ondernemer, motor en maker staat hierbij centraal. Genomineerden moeten duidelijk aantonen dat het vak meer inhoudt dan het regelen van zaken en het financieren van de film. De jury vraagt hierbij door naar de ambities voor de toekomst: op welke manier wil de student het te winnen bedrag inzetten en hoe zal dit bijdragen aan  de ontwikkeling van het creatieve ondernemerschap? Persoonlijke en inhoudelijke kennis, sturing en betrokkenheid zijn hierbij onontbeerlijk.

Het is het negende jaar dat de Filmproducenten Nederland Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Charlotte Spronk, Tessa Beijer & Julia Rombout , Juul op den Kamp & Chris Stenger, Layla Meijman, Niek Teunissen, Wim Boven & Casper Eskes, Guusje van Deuren, Floor Houwink ten Cate & Jemima van der Tholen en Constant van Panhuys & Derk-Jan Warrink.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.