Masterclass: Joko Anwar & Martin Koolhoven – 10 maart

Masterclass: Joko Anwar & Martin Koolhoven – 10 maart
Zaterdag 10 maart – 13:00-14:30 uur – Kriterion K2

CinemAsia start vanaf deze editie met het organiseren van masterclasses gegeven door nationale en internationale gasten.

Zaterdag 10 maart zijn dat de Indonesische regisseur Joko Anwar (SATAN’S SLAVES, HALFWORLDS, A COPY OF MIND) en Nederlandse regisseur Martin Koolhoven (BRIMSTONE, OORLOGSWINTER). Zij zullen met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen met het regisseren van genrefilms.

Anwar brak in 2003 door als de scenarioschrijver van de succesvolle Indonesische komedie ARISAN! Sindsdien heeft hij vijf lange speelfilms op zijn naam staan. Op deze editie van CinemAsia presenteert hij SATAN’S SLAVES, een geestverhaal over een moeder die komt te sterven en alsnog naar huis terugkeert om haar kinderen op te halen.

Koolhoven debuteerde in Nederland met de lange televisiefilm DUISTER LICHT. Sindsdien staat hij in het binnen- en buitenland bekend als de regisseur van komedie HET SCHNITZELPARADIJS, historisch drama OORLOGSWINTER en de calvinistische western BRIMSTONE. Als co-host van filmprogramma Cinema Egzotik in EYE deelt hij al jaren zijn liefde voor film en wereldcinema met een groter publiek.

In een gesprek gemodereerd door filmjournalist Hugo Emmerzael gaan deze twee regisseurs en filmkenners in op hun artistieke visie, voor welk publiek ze hun films maken (nationaal en internationaal) en op de verschillen – en mogelijk ook overeenkomsten – tussen de Europese en Aziatische markt.

Voor meer informatie: http://cinemasia.nl/nl/masterclass-joko-anwar-martin-koolhoven/
Tickets: http://tickets.cinemasia.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=20096

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.