Masterclass: Joko Anwar & Martin Koolhoven – 10 maart

Sectornieuws

Vrijdag 9 maart, 2018

Masterclass: Joko Anwar & Martin Koolhoven – 10 maart
Zaterdag 10 maart – 13:00-14:30 uur – Kriterion K2

CinemAsia start vanaf deze editie met het organiseren van masterclasses gegeven door nationale en internationale gasten.

Zaterdag 10 maart zijn dat de Indonesische regisseur Joko Anwar (SATAN’S SLAVES, HALFWORLDS, A COPY OF MIND) en Nederlandse regisseur Martin Koolhoven (BRIMSTONE, OORLOGSWINTER). Zij zullen met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen met het regisseren van genrefilms.

Anwar brak in 2003 door als de scenarioschrijver van de succesvolle Indonesische komedie ARISAN! Sindsdien heeft hij vijf lange speelfilms op zijn naam staan. Op deze editie van CinemAsia presenteert hij SATAN’S SLAVES, een geestverhaal over een moeder die komt te sterven en alsnog naar huis terugkeert om haar kinderen op te halen.

Koolhoven debuteerde in Nederland met de lange televisiefilm DUISTER LICHT. Sindsdien staat hij in het binnen- en buitenland bekend als de regisseur van komedie HET SCHNITZELPARADIJS, historisch drama OORLOGSWINTER en de calvinistische western BRIMSTONE. Als co-host van filmprogramma Cinema Egzotik in EYE deelt hij al jaren zijn liefde voor film en wereldcinema met een groter publiek.

In een gesprek gemodereerd door filmjournalist Hugo Emmerzael gaan deze twee regisseurs en filmkenners in op hun artistieke visie, voor welk publiek ze hun films maken (nationaal en internationaal) en op de verschillen – en mogelijk ook overeenkomsten – tussen de Europese en Aziatische markt.

Voor meer informatie: http://cinemasia.nl/nl/masterclass-joko-anwar-martin-koolhoven/
Tickets: http://tickets.cinemasia.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=20096

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30