Masterclass jeugdanimatie op Cinekid

Nederland is wereldwijd leidend in het maken van jeugddrama. Tevens is er een sterke traditie in het maken van animatie en met beiden disciplines worden prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Hoe kan het succes van het Nederlandse jeugddrama worden ingezet om sterke verhalen te ontwikkelen voor jeugdanimatie? Hoe kunnen live action schrijvers en animatiemakers samen sterke verhalen ontwikkelen vanuit de kracht van het beeld?

De Masterclass is een uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen animatiemakers en live-action scriptschrijvers en filmmakers. Nationale en internationale experts en filmmakers vertellen over de specifieke kenmerken van animatie en scenarioschrijven voor jeugd, en delen hun ervaringen. Cinekid wil met dit programma zowel animatoren als live-action scenaristen en filmmakers inpireren die meer willen weten over het schrijven van animatie voor kinderen.

Scenarioschrijver en regisseur Paul Wells (UK) is directeur van de Animation Academy en gevestigd scenarioschrijver en regisseur van animatiefilms en televisieproducties. Hij schreef o.a. de boeken Fundamentals of Animation’ en ‘Scriptwriting’. Paul is tevens moderator van de Masterclass.

Fiona van Heemstra is scenarioschrijver van zowel live-action als animatieproducties. Zij is (co)scenarist van o.a. de series Bloot (2006 ), De Avonturen van Pim en Pom ( 2008) en Kika en Bob (2014 ), de korte film Munya in mij (2013 ) en de feature Pim en Pom, Het Grote Avontuur (met Tingue Dongelmans, 2014).

De Masterclass sluit af met drie case studies van de jeugdserie Nu of Nooit!, het stimuleringsproject van het Mediafonds, Nederlands Filmfonds en Zapp voor de ontwikkeling en realisering van cultureel divers jeugddrama van 25 minuten. De vierde editie van Nu of Nooit! is geheel gericht op animatie projecten, welke naar verwachting in 2016 in premiere zullen gaan.

Drie teams vertellen over hun ervaringen bij het schrijven van de films.
Job, Joris & Marieke (script, regie en animatie) en Lotte Tabbers (script) voor de film Kop op! (producent Viking Film, VPRO). Heleen Suèr (script), Jan-Dirk Bouw (regie) and Aimée de Jongh (animatie) voor de film Kip zonder kop (producent Submarine, AVROTROS). Marc Veerkamp & Tingue Dongelmans (script) en Joost van den Bosch en Erik Verkerk (regie en animatie) voor de film TEX (producent Ka-Ching, co-producent Bos Bros, AVROTROS)

 

Datum: vrijdag 23 oktober

Tijd: 13:45 – 16:00 uur
Locatie: Westergas Theater
Kaarten bestellen kan via deze link
Kosten: €17.50 / Studenten: €12,50
Voertaal: Engels

(Studenten aanbieding: Masterclass Jeugdanimatie + Heel veel Job, Joris & Marieke)

Foto: Munya in mij (Fiona van Heemstra & Mascha Halberstad)

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.