Masterclass Internationaal Coproduceren op NFF

Programma Masterclass Internationaal Coproduceren
Vrijdag 22 september 2017 14:00 – 17:00 uur

DPN en DDG organiseren op vrijdag 22 september een masterclass over internationaal coproduceren. De masterclass wordt gegeven door de vooraanstaande Deense producent Lise Lense-Møller. Zij heeft meer dan 60 films, zowel documentaires, speelfilms als korte films gecoproduceerd. Haar filmproductiebedrijf Magic Hour Films richt zich op spraakmakende, auteur gedreven, creatieve documentaires en arthouse films van internationale potentie. Hiernaast is zij groepsleider van het Europese producenten netwerk EAVE. Aan de hand van een aantal cases uit haar eigen praktijk, zal zij de kansen en valkuilen van internationale coproductie en de financiering van documentaires behandelen.

Hierna volgt een paneldiscussie met regisseur Coco Schrijber en producent Zeppers Film. Gedrieën zullen zij in een informele setting ook vragen uit de zaal beantwoorden, zodat een gesprek ontstaat over de concrete mogelijkheden en obstakels voor Nederlandse producenten en regisseurs bij een internationale coproductie.

In de zaal zijn ook vertegenwoordigers van het Filmfonds, NPO Fonds, Creative Europe, NPO Sales en het IDFA aanwezig die vragen over internationaal coproductiebeleid kunnen beantwoorden. Aansluitend is er een borrel in de naast gelegen foyer.

Moderator:     Peter Jaeger
Peter Jaeger is professor aan de Filmacademie Wenen, jurylid voor het Vlaamse en Weense Film Fonds en lid van The Rough Cut Service. In 2016 begon hij met Jaeger Creative, een consultingsinitiatief met een focus op innovatieve distributie, marketing en financieringsoplossingen voor creatieve documentaires en series.

Panelleden:     De documentaire How to Meet a Mermaid  van regisseur Coco Schrijber ging in 2016 op IDFA in première zowel in de Nederlandse als Internationale Competitie. Het is een productie van Zeppers Film in coproductie met België en Denemarken. (VPRO, Off World, DRK en House of Real, met steun van het Nederlands Filmfonds, Filmfonds Incentive, het Mediafonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en Danish Film Institute).

Programma:
Datum:                  Vrijdag 22 september             
Locatie                  Blauwe Zaal, Stadsschouwburg, Utrecht
Tijd:                       14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) tot 17.00 uur
Borrel:                   17:00 – 18:30 uur In de Esscher Foyer
Toegang:               gratis

Diner en première A Family Quartet
Hierop aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een diner in de Zindering en vervolgens gezamenlijk de première van A Family Quartet bij te wonen. A Family Quartet is een film van Simonka de Jong over bijzonder viooltalent Noa Wildschut en haar familie.

Diner:                    18:30 – 20:00 uur (Zindering, Stadsschouwburg, Utrecht)
Inloop première: 20:00 uur (Grote zaal, Stadsschouwburg, Utrecht)
Première:              20:30 uur  

Nog niet aangemeld? Dat kan nog tot uiterlijk maandag 18 september via secretariaat@documentaireproducenten.nl. Vermeld hierbij:

  • Je naam
  • Of je je aanmeldt voor enkel de masterclass of dat je ook gebruik wilt maken van het combiticket van €20 voor het diner en de première van ‘A Family Quartet’

Overmaken van de bijdrage van €20 kan op rekeningnummer NL67 TRIO 019.83.39.097 t.n.v. de DPN en onder vermelding van je naam + diner en première.

                   

Deze masterclass is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.