Op zaterdag 17 juni 2023 kunnen (beginnende) filmmakers in een  masterclass van de Dutch Directors Guild meer leren over het Auteursrecht en contractonderhandelingen. Ga je binnenkort (voor het eerst) samenwerken met een partij voor het maken van jouw film? Of zou je dit willen? Bereid je dan alvast goed voor, want kennis over je rechten en de inhoud van je contract verstevigt jouw positie als maker.

Masterclass Auteursrecht

Yes, iemand wil met je in zee om je film te maken! Het enige wat er tussen jou en de realisering van je film staat is het tekenen van een contract. Gewoon tekenen bij het kruisje, toch? Nee, juist niet!

Olga Meijer, jurist bij de Dutch Directors Guild, legt je in deze Masterclass over de rechtspositie van makers uit hoe je met een goed contract niet alleen de regie houdt over jouw film, maar ook over jouw positie als maker. In deze sessie leer je wat het betekent om je Auteursrecht over te dragen en krijg je praktische tips om een contractonderhandeling meer in jouw voordeel te laten werken. Een heldere verstandhouding tussen jou en je partner(s) levert jou namelijk nog meer plezier op tijdens het maken van je film!

Details

Datum & tijd: zaterdag 17 juni 2023 | 17:00

Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Kaarten: €6,- regulier, gratis met Cineville. Bestel je kaarten via deze link.

Rotterdams Open Doek Festival

Rotterdams Open Doek Film Festival is terug! Van 15 t/m 17 juni maakt het festival zijn grote comeback met de beste korte én langere films, een uitgebreid masterclassprogramma, een talkshow, speeddates, video-installaties, dj’s en meer. Dus zet je schrap en verwacht het onverwachte!

Dit jaar introduceert Open Doek een nieuwe studentencompetitie: de Rough Diamonds Competition. Op donderdagavond kun je naar De Talkshow: What the Gap?! Vrijdag vertoont het festival de beste (langere) festivalinzendingen en eindigt de dag met De Seizoensfinale 2022-2023, want wie o wie wordt de grote winnaar van Rotterdams Open Doek 2022-2023? Ook is de befaamde Industry Day terug met diverse masterclasses, speeddates en contactmomenten met zowel beginnende filmmakers als professionals uit de filmindustrie.

Ga hier naar de website van Rotterdams Open Doek Festival.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.