Masterclass Alex van Warmerdam tijdens Imagine Film Festival

Van 14 t/m 24 april staat EYE weer helemaal in het teken van Imagine Film Festival. Elf dagen lang toont Imagine fantastische films, die je meevoeren naar onbekende werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Het grote themaprogramma heet dit jaar Building Dreams and Nightmares en hier wordt er gekeken naar de manier waarop makers van fantastische films architectuur en vormgeving gebruiken om hun eigen wereld te creëren. Het is een uitgebreid programma met films, een symposium, masterclasses en lezingen.

Op donderdag 21 april zal regisseur Alex van Warmerdam (Haarlem, 1952) in een gesprek met Imagine-programmeur Phil van Tongeren aan de hand van veel werkmateriaal inzicht geven in zijn keuzes voor zelfgebouwde locaties en het gebruik van de ruimtes daarin. De masterclass zal van 17:30 tot 19:00 uur duren.

In het filmoeuvre van Alex van Warmerdam spelen architectuur en design al vanaf zijn debuutfilm ABEL (1986) een prominente rol. Of het nu de kunstmatige wereld uit Abel is, de nieuwbouwwijk en het bos in DE NOORDERLINGEN (1992), de boerderij in KLEINE TEUN (1999) of de villa in BORGMAN (2013), altijd zijn de locaties uitgesproken en met veel aandacht voor detail vormgegeven. Bovendien zijn ze volledig voor de film door de regisseur zelf ontworpen.

De masterclass is gratis toegankelijk, kaarten kunnen op de dag zelf aan de kassa in Eye worden afgehaald.

Kijk voor meer informatie op de website van EYE, of attend het Facebook Evenement.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.