Limburgs Filmfonds officieel van start

Nadat vorig jaar de Limburg Film Commission al werd geïnstalleerd, is eerder deze maand ook het nieuwe Limburgs Filmfonds officieel van start gegaan.

Het jaarlijks beschikbare budget van het Fonds bedraagt 500.000 euro en is bedoeld om de productie-activiteit in de provincie te stimuleren. In Limburg werden recent onder meer Hemel op aarde, Oorlogsgeheimen en Code M gemaakt, en ook Gluckauf, de grote winnaar van de Gouden Kalveren, werd er opgenomen. Het nieuwe Fonds moet deze activiteit verder stimuleren. Indienen kan vanaf 1 maart.

De Limburg Film Commission is sinds 1 februari officieel van start gegaan als onderdeel van Stichting Limburg Film Office en is door nauwe samenwerking met partijen vlak over de grens tevens het centrale aanspreekpunt wat film in de Euregio Maas-Rijn betreft. Ook werkt de Limburg Film Commission samen met Cinesud, een platform voor audiovisuele professionals in de Euregio Maas-Rijn, dat tevens netwerkevenementen, workshops en vele andere (talenontwikkelings)activiteiten organiseert.

Meer informatie:  Limburg Film Commission

 

Still uit: Gluckauf, regie Remy van Heugten

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.