Limburgs Filmfonds officieel van start

Sectornieuws

Vrijdag 12 februari, 2016

Nadat vorig jaar de Limburg Film Commission al werd geïnstalleerd, is eerder deze maand ook het nieuwe Limburgs Filmfonds officieel van start gegaan.
Het jaarlijks beschikbare budget van het Fonds bedraagt 500.000 euro en is bedoeld om de productie-activiteit in de provincie te stimuleren. In Limburg werden recent onder meer Hemel op aarde, Oorlogsgeheimen en Code M gemaakt, en ook Gluckauf, de grote winnaar van de Gouden Kalveren, werd er opgenomen. Het nieuwe Fonds moet deze activiteit verder stimuleren. Indienen kan vanaf 1 maart.
De Limburg Film Commission is sinds 1 februari officieel van start gegaan als onderdeel van Stichting Limburg Film Office en is door nauwe samenwerking met partijen vlak over de grens tevens het centrale aanspreekpunt wat film in de Euregio Maas-Rijn betreft. Ook werkt de Limburg Film Commission samen met Cinesud, een platform voor audiovisuele professionals in de Euregio Maas-Rijn, dat tevens netwerkevenementen, workshops en vele andere (talenontwikkelings)activiteiten organiseert.
Meer informatie:  Limburg Film Commission
 
Still uit: Gluckauf, regie Remy van Heugten

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30