Lancering NPO fonds een feit

Tijdens afgelopen IDFA werd het nieuwe NPO fonds gelanceerd; http://pers.npo.nl/npo-fonds-voor-drama-en-documentaire-gelanceerd
Dit fonds komt in de plaats van het Mediafonds en beschikt over ongeveer hetzelfde budget.

De DDG heeft de ontwikkelingen rond het Fonds het afgelopen jaar op de voet gevolgd en kritisch bevraagd in een recente bijeenkomst met de sector, die op initiatief van de DDG was georganiseerd.

De grootste zorg lag op het vlak van de ontwikkelingsaanvragen voor documentaires.  Deze worden in de huidige opzet niet door de adviescommissie beoordeeld, maar door de eindredacteuren van de omroepen. Hiermee zou de discussie wegvallen over plannen, die in een vrij veld ontwikkeld moeten kunnen worden met de toetsing van een onafhankelijke commissie.

Het bureau van het NPO fonds heeft deze kritiek ter harte genomen en kondigde op de documentaire bijeenkomst tijdens het IDFA aan, binnenkort met een aangepast voorstel te komen.

Verder is aangedrongen op regelmatig overleg met de sector en tijdige evaluatie. Overigens is de DDG goed vertegenwoordigd in de diverse adviescommissies, met o.a. bestuurslid Stella van Voorst van Beesd en Peter Delpeut in de documentaire commissie, oud-bestuurslid Ditteke Mensink in de commissie radio en Erik de Bruyn in de adviescommissie drama.

Lees hier meer over de meest actuele stand van zaken van het fonds: http://over.npo.nl/npo-fonds/actueel

 

Foto uit: Zaatari Djinn, regie Catharine van Campen

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.