KeyDocs gaat verder als DOXY

Met ingang van 1 april is het Amsterdamse filmproductiebedrijf KeyDocs onder leiding van producent Janneke Doolaard verder gegaan als DOXY. KeyDocs werd eind 2009 opgericht door producenten Janneke Doolaard, Hanneke Niens en Hans de Wolf. Deze laatste zal zowel aan KeyFilm als DOXY verbonden blijven.

Na zeven jaar samenwerking met KeyFilm gaat Janneke Doolaard met haar team verhuizen. De wens andere wegen in te slaan plus ruimtegebrek ligt aan de verhuizing ten grondslag. DOXY legt de nadruk op het produceren van films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een zwerversopera, filmcolumn, muziekfilm, internationale coproductie of meer ‘traditionele’ documentaire. Daarnaast werkt DOXY aan de speelfilm Sisyphus Over Amsterdam (Ramón Gieling) en verbreden ze, na een aantal documentaires over (top)sporters als Becoming Zlatan en De Mooiste Marathon, hun speelveld met sportgerelateerde films.

KeyDocs, al jaren actief in filmproductie, maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen en scoorde diverse (bioscoop)hits. Recente titels zijn:  Erbarme Dich – Mattheus Passion Stories, De erfenis (docu over Daan van der Elsken) en Ik ben Alice (docu over zorgrobots). De Teledoc Het mysterie van de melkrobots (Vuk Janić) gaat binnenkort in de bioscoop draaien.

In (post)productie bij DOXY zijn (onder andere): In Bewaring (Marc Schmidt), De Discipelen – Een Zwerversopera (Ramón Gieling), In de armen van Morpheus (Marc Schmidt) en ‘Mijn Leven is van mij’ – Pia Douwes (Emma Westermann).

 

Still uit: Het mysterie van de melkrobots, regie Vuk Janić

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.