Kees Holierhoek Scenarioprijs 2017 uitgereikt aan Franky Ribbens voor Hollands Hoop

Sectornieuws

Maandag 6 november, 2017

De Kees Holierhoek Scenarioprijs is uitgereikt aan Franky Ribbens voor het scenario van de televisieserie Hollands Hoop, seizoen 1. Deze vakprijs, voorheen bekend onder de naam Lira Scenarioprijs, wordt om de twee jaar uitgereikt aan de scenarioschrijver van het beste oorspronkelijke Nederlandse televisiedrama. De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 15.000 .
 
In aanmerking kwam al het oorspronkelijke Nederlandse drama dat tussen 2013 en 2016 op televisie of online in première ging. Juryvoorzitter Max van den Berg: “In Nederland worden prachtige oorspronkelijke scenario’s geschreven. Dat verdient aandacht, erkenning en bekroning.”
Jury
De jury, die naast Van den Berg bestond uit Threes Anna, Noraly Beyer, Malou Gorter en Walter van der Kooi, heeft zich de afgelopen zomer gebogen over een enorme hoeveelheid series, televisiefilms en korte films. Niet alleen de hoeveelheid viel op; ook de kwaliteit overtrof de verwachtingen.
Uit meer dan 200 titels koos de jury in september uiteindelijk de genomineerde schrijvers. Dat waren Robert Alberdingk Thijm voor het derde seizoen van A’dam – E.V.A., Jaap van Heusden en Rogier de Blok voor De Nieuwe Wereld en Franky Ribbens voor het eerste seizoen van Hollands Hoop.
Rapport
Het is Ribbens’ werk dat uiteindelijk bekroond is met deze prijs. Uit het juryrapport:
“Ribbens levert met Hollands Hoop een spannend, slim en stuwend scenario af dat even kundig is als origineel. Opvallend sterk zijn de dialogen. De humor verzoent het geweld. Een oer-Hollandse thriller met internationale allure met een hoofdrol voor het landschap.”
Voor het volledige juryrapport en meer informatie over de prijs, kijk op www.keesholierhoekscenarioprijs.nl
Over Lira
Stichting Lira is de auteursrechtorganisatie en belangenbehartiger voor alle schrijvers en vertalers. Lira zet zich in om de positie van auteurs in Nederland structureel te verbeteren. Voor meer informatie over Lira, kijk op www.lira.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30