Joost de Vries neemt afscheid van Lemming Film

Na ruim twintig jaar zal Joost de Vries per 1 april 2016 afscheid nemen van film- en televisieproductiebedrijf Lemming Film en hun Duitse bedrijf Hamster Film. Samen met Leontine Petit en Marco van Geffen richtte hij in 1995 Lemming Film op en bouwde met hen het bedrijf uit tot één van de meest toonaangevende productiehuizen van Nederland.

In de afgelopen 21 jaar was Lemming Film verantwoordelijk voor vele nationale en internationale speelfilms en dramaseries. Lemming Film is bekend van de speelfilms SCHNITZELPARADIJS (Martin Koolhoven), KIKKERDRIL (Simone van Dusseldorp), BLOED, ZWEET & TRANEN (Diederick Koopal) en de drama serie HOLLANDS HOOP (Dana Nechushtan).

Joost de Vries: “Ik wil Leontine Petit en Marco van Geffen bedanken voor ruim twintig jaar intense en succesvolle samenwerking. Samen hebben we een lange lijst titels geproduceerd en daar zijn we erg trots op. We hebben met heel veel mensen samengewerkt en ik vind het geweldig om te zien wat we op die manier hebben bijgedragen aan de Nederlandse filmindustrie. Lemming Film is een sterk en succesvol bedrijf en voor mij is het de tijd om een nieuwe persoonlijke uitdaging te vinden. Ik zie daarvoor veel mogelijkheden zowel in Nederland als daarbuiten.

Leontine Petit: “Lemming Film, en Marco en ik in het bijzonder, hebben heel veel te danken aan Joost. Zonder hem was Lemming Film niet geworden wat het nu is. We hebben ook ontzettend veel plezier gehad in onze samenwerking.  We gaan Joost dan ook zeker missen,  maar we begrijpen zijn stap. We wensen hem zeer veel geluk in zijn toekomstige carrière.”

Leontine Petit blijft CEO van Lemming Film en Hamster Film, met naast haar hoofd financiën Elsemijn Teulings en het producententeam bestaande uit Eva Eisenloeffel, Derk-Jan Warrink en Fleur Winters. Lemming Film streeft ernaar speelfilms en dramaseries te maken die zowel entertainen als impact maken. Sinds de oprichting in 1995 heeft Lemming Film diverse ontwikkelingen doorgemaakt: van het produceren van documentaires,  dramaseries en speelfilms voor de hele familie, naar een mix van publieksfilms en internationale arthouse producties.

Het komende jaar verschijnen van Lemming Film de bioscoopfilms UILENBAL (Simone van Dusseldorp) het vervolg op KIKKERDRIL en een nieuwe Joke van Leeuwen verfilming, TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD (Nicole van Kilsdonk).

 

Foto: Hollands Hoop, regie Dana Nechushtan

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.