Inzending voor Wildcards van Filmfonds geopend

In het kader van talentontwikkeling reikt het Filmfonds ieder jaar Wildcards uit. Met dit bedrag krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te realiseren.


Wie komt in aanmerking?

Regisseurs  (of videokunstenaars) die dit academiejaar als bachelor afstuderen aan een film- of kunstacademie in Nederland met een documentaire, fictiefilm of animatiefilm en die hun eindexamenfilm vóór de deadline digitaal insturen naar het Fonds (zie onderaan deze pagina onder het kopje ‘subsidie aanvragen’).


Bijdrage

  • De drie winnaars van de Filmfonds Wildcard Documentaire ontvangen ieder € 40.000 voor het maken van een nieuwe documentaire. Daarnaast is er een bijdrage van maximaal € 2.500 voor coaching beschikbaar, evenals maximaal € 4.000 (10% van het productiebudget) als vergoeding voor de producent.
  • De twee winnaars van de Filmfonds Wildcard Fictie ontvangen ieder € 80.000 voor het maken van een nieuwe fictiefilm. Daarnaast is er een bijdrage van maximaal € 2.500 voor coaching in de scenario- en/of regiefase beschikbaar, evenals maximaal € 8.000 (10% van het productiebudget) als vergoeding voor de producent.
  • De winnaar van de Filmfonds Wildcard Animatie ontvangt € 40.000 voor het maken van een nieuwe animatiefilm. Daarnaast is er een bijdrage van maximaal € 2.500 voor coaching beschikbaar, evenals maximaal € 4.000 (10% van het productiebudget) als vergoeding voor de producent.


Voorwaarden

Betreft de nieuw te maken film (niet de eindexamenfilm):

  • De Wildcardwinnaar kiest zelf het onderwerp en voor zover van toepassing de crew, de cast, de productiestructuur, de animatiestijl en -techniek, de locaties en het vertoningsplatform.
  • De documentaire duurt minimaal 10 minuten, de fictiefilm minimaal 20 minuten en de animatiefilm minimaal 3 tot maximaal 6 minuten.
  • De nieuwe film moet zowel ontwikkeld als gerealiseerd worden met de beschikbaar gestelde bijdrage.
  • Additionele financiering is toegestaan tot een maximum van 20% van het budget, mits dit geen inhoudelijke compromissen met zich meebrengt en indien het project hierdoor geen vertraging oploopt.
  • De productie van de film wordt begeleid door een coach die in overleg met het Fonds wordt gekozen. Voor deze coaching is een aanvullende bijdrage beschikbaar.
  • De Wildcardwinnaar werkt samen met een ervaren filmproducent, die in overleg met het Fonds wordt gekozen. Voor deze producent is een aanvullende bijdrage beschikbaar.
  • De nieuwe film wordt in principe binnen 2 jaar opgeleverd.

Uiterlijke indiendatum is 5 juli 2016 voor 17.00 uur.

 

Procedure

De filmconsulenten voor Talentontwikkeling, Animatie en Filmisch Experiment & Documentaire selecteren gezamenlijk uit alle inzendingen de winnaars van de Wildcards. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival.
Kijk hier voor de reglementen en protocollen.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.