InVision 2019

Tijdens InScience – International Science Film Festival Nijmegen (6 – 10 nov.) vindt op 8 november Invision plaats. InVision brengt professionals in de creatieve industrie en de wetenschap samen om cross-overs tussen de twee te stimuleren, vanwege de kracht die schuilt in het combineren van wetenschap en de kunst van het vertellen van verhalen. Bij InVision krijg je de kans om professionals in verschillende creatieve en academische disciplines te ontmoeten, masterclasses te volgen, nieuwe projecten te ontdekken en vooral: samen te werken.

Programma

InVision vindt plaats op 8 november 2019 in Arthouse LUX (Mariënburg 38-39, Nijmegen). Het programma begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:30 uur, met borrel na afloop. Centrale gast is de Academy Award genomineerde regisseur en producent Scott Hamilton Kennedy (The Garden; Food Evolution). Hij zal een masterclass geven over het ambacht van wetenschapsfilmmaken, praten over het bouwen van complexe verhalen, werken in verschillende disciplines en het vinden van strategieën voor impact.

Andere gastsprekers zijn Greg Boustead, uitvoerend producent bij Sandbox Films (The Most Unknown, Human Nature), Gouden Kalf-genomineerde regisseur Maartje Nevejan (Are you There?) En de Franse interactieve regisseur Paul Mezier (Overzicht).

Oproep voor projecten

Werk je aan een project dat wetenschap en verhalenkunst omvat? Of het nu een film, een meeslepend of interactief project, een onderzoeksproject is, bij InVision krijg je de mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen te starten of feedback te krijgen op jouw werk en ideeën. Stuur jouw project in en win een kans om je idee te bespreken met experts in kunst en wetenschap, professionals op het gebied van (documentaire) filmmaken, wetenschap en de creatieve industrie. Je krijgt ook de kans om persoonlijk kennis te maken met specialisten die je kunnen helpen jouw project verder te verbeteren.

Meld je aan voor vrijdag 11 oktober door je pitch te e-mailen naar lorijn@insciencefestival.nl.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.