Interviews met winnaars DirectorsNL Awards 2020 en meer…

Blog

Dinsdag 7 juli, 2020

Dinsdag 30 juni zijn de DirectorsNL Awards 2020 uitgereikt in 11 categorieën. Door corona werd de uitreiking die aanvankelijk gepland stond op donderdag 12 maart tijdens een diner met genomineerden, leden en relaties, op het laatste moment geannuleerd en werd er naar een nieuwe vorm gezocht. Dit werd een Awards Talkhow. Filmmaker Peter Delpeut ging met alle winnaars in gesprek live vanuit Pakhuis de Zwijger of via Zoom. De gesprekken waren via een livestream te volgen. Voorafgaand aan de uitreiking was er speciale aandacht voor diversiteit.

Omdat de uitzending meer dan twee uur duurde hebben wij alle gesprekken met de winnaars apart, per categorie, nog eens op een rijtje gezet. Maar we beginnen met de speciale aandacht voor diversiteit.

Voorafgaand aan de DirectorsNL Awards uitreiking, gaat Peter Delpeut in gesprek met DDG voorzitter Maarten Treurniet, directeur Ingrid van Tol en bestuurslid Tessa Boerman over culturele diversiteit, na de vertoning van de column FOK JOU van Gillie Koster.


De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie uit 2019 in de categorie Korte Fictie Film wordt uitgereikt aan Thessa Meijer. Filmmaker en presentator Peter Delpeut spreekt met haar over het maken van THE WALKING FISH.


De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Commercial wordt uitgereikt aan Jelle de Jonge via Zoom. Hij wordt over zijn commercial AH ‘KERST’ geïnterviewd door Peter Delpeut.

De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Podcast wordt uitgereikt aan Simon Heijmans en Marion Oskamp. Peter Delpeut gaat met hen in gesprek over hun podcast DE BRAND IN HET LANDHUIS.

De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Digital Storytelling is uitgereikt aan Maartje Nevejan en Niki Smit. Zij worden via Zoom over hun project IN MY ABSENCE geïnterviewd door Peter Delpeut.

De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Animatie is uitgereikt aan winnaar Floor Adams. Peter Delpeut praat met haar over het maken van haar animatiefilm MIND MY MIND.

De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie uit 2019 in de categorie Korte Documentaire is uitgereikt aan winnaar Menno Otten. Peter Delpeut ging met hem in gesprek over HOOFDZAKEN.

In onderstaande video wordt de DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie TV Dramaserie uitgereikt aan Diederik Ebbinge en Jelle de Jonge via Zoom. Beiden worden via Zoom geïnterviewd over DE LUIZENMOEDER, SEIZOEN 2, door Peter Delpeut.


In Memoriam

Talkshow host Peter Delpeut blikt terug op het overlijden in 2019 van twee DDG-leden; documentairemaker Cindy Kerseborn en filmmaker en eerste voorzitter van DDG, Pieter Verhoeff.

De DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Documentaire wordt uitgereikt aan Maasja Ooms. Zij wordt over haar film ROTJOCHIES telefonisch geïnterviewd door Peter Delpeut.

In onderstaande video wordt de DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie Speelfilm uitgereikt aan winnaar Sacha Polak. Zij wordt over haar film DIRTY GOD geïnterviewd door Peter Delpeut.

De DirectorsNL Awards 2020 voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie TV Programma meercamera regie is gegaan naar Danny Melger voor AJAX – TOTTENHAM CHAMPIONS LEAGUE 1/2 FINALE. Peter Delpeut gaat met Melger in gesprek over het programma.

In onderstaande video wordt de DirectorsNL Award voor de meest opmerkelijke regieprestatie in de categorie TV programma 1 camera regie uitgereikt aan Jurjen Blick. Blick wordt over het TV programma STUK geïnterviewd door Peter Delpeut.

Na afloop van dit gesprek wordt de DirectorsNL Grand Prix, met o.a. een geldprijs ter waarde van 5.000 euro, ter beschikking gesteld door het VEVAM Fonds ook aan Jurjen Blick overhandigt en leest DDG voorzitter Maarten Treurniet het juryrapport voor.

Foto winnaars: Mirjam van der Linden

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.