Intensieve masterclass Ivana Chubbuck

Zaterdag 14 & zondag 15 april 2018 in LAB 111, Amsterdam

“The Chubbuck technique brings you to the soul of the character, Ivana showed me the drive that a character needs to accomplish his (or her) needs. And working with her is so much fun. She can see right through your own playing facades, and is able to strengthen the part in your soul that’s most needed for the part. For Dutch actors an excellent opportunity to work in a different, uplifting way with a great acting coach.” – WALDEMAR TORENSTRA.

 

Op uitnodiging van ACT (i.s.m. met Romy Irene Wuyts) komt de gerenommeerde Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck dit jaar weer naar Amsterdam.

Gedurende haar meer dan 35-jarige loopbaan werkte de acteercoach Ivana Chubbuck met een lange reeks van  gerenommeerde acteurs, zoals o.a. Brad Pitt, Travis Fimmel, Jared Leto, Charlize Theron, Sylvester Stalone, Halle Berry, James Franco, Jim Carrey, Thure Lindhardt en Jake Gyllenhaal – om nog maar een paar namen te noemen. Haar leerlingen hebben succesrijke carrières en worden bekroond met onderscheidingen zoals Oscars, Bafta’s en Golden Globes.

Ivana Chubbuck is naast acteercoach ook de auteur van de besteller ‘The Power of The Actor’ waarin zij op een begrijpelijke manier haar effectieve acteertechniek uitlegt. Het boek is vertaald in verschillende talen, waaronder het Duits, Deens, Spaans, Turks, Italiaans, Roemeens, Russisch, Chinees, en Japans.

De Chubbuck techniek is gebaseerd op Stanislavski’s methode en menselijke gedragswetenschap. De techniek geeft je praktische handvatten om een waarachtig personage op te bouwen met behulp van je persoonlijke ervaringen, emoties en pijn. Je wordt gestimuleerd om meer effectieve en minder voor de hand liggende (dus interessantere) keuzes te maken. En je gaat een levensecht personage neerzetten met meerdere psychologische lagen en sterke primaire drijfveren (liefde, macht, zelfrealisatie, fysieke overleving) – een personage dat het publiek inspireert en er alles aan doet om zijn levensdoel te bereiken.

 

DEELNEMERS

Ivana Chubbuck zal persoonlijk maximaal 16 professionele acteurs selecteren en uitnodigen om deel te nemen aan haar masterclass in Amsterdam. Aangezien alleen ACT-leden zich kunnen aanmelden is het niveau van de acteurs hoog. De masterclass is een intense ervaring op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De acteurs zullen werken aan een Engelstalige scène (van film of theatertekst) die Ivana 3 weken voor aanvang van de masterclass naar hen opstuurt. Ze zullen individueel de scene analyseren aan de hand van de 12 stappen in Ivana’s boek ‘The Power of The Actor’. In deze bestseller legt zij op een begrijpelijke manier haar effectieve acteertechniek uit.

 

TOESCHOUWERS

Het is ook mogelijk om deel te zijn van Ivana’s masterclass als actieve toeschouwer. Elke toeschouwer is deel van het proces en kan zien hoe de techniek in de praktijk werkt. Het is ook een gelegenheid om de techniek te leren en zelf daarna toe te passen in je werk. Interessant voor acteurs van alle niveaus, maar ook voor regisseurs, scenarioschrijvers, dramaturgen, casting directors, agenten en producenten.

De masterclass eindigt op zondag met Q&A en boeksignering. Daarna is iedereen uitgenodigd voor een informele wrap party waarbij ook Ivana aanwezig zal zijn.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer?
Zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 van 9.00 tot 17.00/18.00 uur. Op zondag wordt de dag gevolgd door boeksignering en wrap party in de bar van Lab 111.

Waar?
Lab 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam

Meer info over de Chubbuck-techniek: www.ivanachubbuck.com/ www.romyirene.com

 

AANMELDEN 

Hoe meld je jezelf aan als toeschouwer?
Er is plek voor 100 toeschouwers per dag. Het is aan te raden beide dagen aanwezig te zijn om de techniek van Ivana Chubbuck optimaal in werking te zien. De deadline voor aanmelden is 10 april. Je kunt hier online kaarten kopen.

De kosten voor toeschouwen is 100 euro voor het hele weekend. Dit tarief geldt voor ACT-leden, voor leden van de DDG en het Netwerk Scenario. Studenten betalen slechts 50 euro! Ook niet-ACT-DDG- of Netwerk-leden kunnen komen kijken. Zij betalen 150 euro. Dit is inclusief lunch.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.