Intensieve masterclass Ivana Chubbuck – 6 & 7 juni

Sectornieuws

Woensdag 29 april, 2015

Op uitnodiging van ACT (ism met Romy Irene Wuyts) komt de gerenommeerde Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck na 8 jaar weer naar Amsterdam. Er is nog plek voor actieve toeschouwers!
Ivana Chubbuck is naast acteercoach ook de auteur van de besteller ‘The Power of The Actor’  waarin zij op een begrijpelijke manier haar effectieve acteertechniek uitlegt. Gedurende haar meer dan 30-jarige loopbaan werkte Ivana Chubbuck met een lange reeks van acteurs, o.a. Brad Pitt, Jared Leto, Charlize Theron, Travis Fimmel, Halle Berry, James Franco, Jim Carrey en Jake Gyllenhaal. Nederlandse acteurs die met Ivana Chubbuck werkten, zijn o.a. Katja Herbers, Nanette Drazic en Waldemar Torenstra.
Katja Herbers: “Ivana is a force of nature. She’s entirely inspiring. It’s almost like she has x-ray vision; she breakdowns a scene in heartbeat and will give you the tools to bring all the levels of the character to life, to access the unique spirit of that character and bring your own life to it all, thereby creating a layered and rich approach. It makes acting so inspiring and fun and powerful.”
De Chubbuck techniek is gebaseerd op Stanislavski’s methode en menselijke psychologie en gedragswetenschap. De techniek geeft je praktische handvatten om een waarachtig personage op te bouwen met behulp van je persoonlijke ervaringen, emoties en pijn. Je wordt gestimuleerd om meer effectieve en minder voor de hand liggende (dus interessantere) keuzes te maken. En je gaat een levensecht personage neerzetten met meerdere psychologische lagen en sterke primaire drijfveren (liefde, macht, zelfrealisatie, fysieke overleving) – een personage dat het publiek inspireert en er alles aan doet om zijn levensdoel te bereiken.
Waldemar Torenstra: “The Chubbuck technique brings you to the soul of the character. Ivana showed me the drive that a character needs to accomplish his (or her) needs. And working with her is so much fun; She can see right through your own playing facades, and is able to strengthen the part in your soul that’s most needed for the part. For Dutch actors an excellent opportunity to work in a different, uplifting way with a great acting coach.”
Wil je meer weten over Ivana Chubbuck en haar techniek? Klik dan hier voor een interview: http://www.londonreal.tv/episodes/ivana-chubbuck-the-power-of-the-actor
 
Deelnemers
Ivana Chubbuck heeft persoonlijk 16 professionele acteurs geselecteerd en uitgenodigd om deel te nemen aan haar masterclass in Amsterdam.
Actieve toeschouwers
Het is mogelijk om deel te zijn van Ivana’s masterclass als actieve toeschouwer. Elke toeschouwer is deel van het proces en kan zien hoe de techniek in de praktijk werkt. Het is ook een gelegenheid om de techniek te leren en zelf daarna toe te passen in je werk. Interessant voor acteurs van alle niveaus, maar ook voor regisseurs, scenarioschrijvers, dramaturgen, casting directors, agenten en producenten.
De masterclass eindigt op zondag met Q&A en boeksignering. Daarna is iedereen uitgenodigd voor een informele wrap party waarbij ook Ivana aanwezig zal zijn.
Praktische informatie
Wanneer? Zaterdag 6 en zondag 7 juni, 2015 vanaf 9:00
Waar? Lab 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Meer info over Ivana Chubbuck: www.ivanachubbuck.com.
 
Aanmelden
Toeschouwers
Er is plek voor 95 toeschouwers per dag. Het is aan te raden beide dagen aanwezig te zijn om de techniek van Ivana Chubbuck optimaal in werking te zien. De deadline voor aanmelden is 1 juni.
Je kunt kaarten kopen via Eventgoose: https://eventgoose.com/newsales/webshop/aa3c96639e436c89cb4eebccc4854b61
De kosten voor toeschouwen zijn 150 euro. Dit is inclusief lunch. 
ACT-leden betalen 100 euro en studenten betalen slechts 50 euro!
 
 
 
 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30