Hoorzitting Zelfstandigenaftrek

De creatieve industrie, waaronder de NVJ, FNV KIEM, Platform Makers en Kunsten’92, organiseren op dinsdag 2 juni een hoorzitting over de zelfstandigenaftrek. Cruciale spelers in het debat krijgen ieder 10 minuten de tijd om hun standpunt over de zelfstandigenaftrek kenbaar te maken. Daaropvolgend vindt een debat plaats met de sprekers en zzp’ers. Het debat wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. De namen van de sprekers worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Doel
Om een goed debat te kunnen voeren is het nodig om alle argumenten – zowel de voors en tegens – te kennen. Een hoorzitting dient om grip te krijgen op de verschillende standpunten.

Aanleiding
Staatssecretaris Eric Wiebes, van Financiën, wil het belastingstelsel herzien en de fiscale faciliteiten voor zzp’ers beperken. Als het aan Wiebes ligt komen alleen de zzp’ ers in aanmerking voor zelfstandigenaftrek die werkgelegenheid creëren en een substantiële bijdrage leveren aan innovatie. Dit betekent dat zelfstandigen zonder personeel geen recht meer hebben op de zelfstandigenaftrek. Dit treft vooral de creatieve industrie hard. Afschaffing van de zelfstandigenaftrek scheelt hen minimaal €221,- per maand in hun portemonnee. Dit terwijl zij hun eigen baan creëren en er in de creatieve industrie geen alternatieve banen voor hen zijn in loondienst.

Aanmelden
Deelnemen is gratis mogelijk via vereniging@nvj.nl onder vermelding van ‘Hoorzitting’. Dit kan tot 1 juni. Aansluitend (vanaf 18.00 uur) is er een borrel (voor eigen rekening). Zzp’ers worden nadrukkelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn en deel te nemen aan het debat.

Petitie Handen af van de zelfstandigenaftrek
Met de boodschap ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’ begonnen NVJ en andere beroepsorganisaties enkele maanden geleden een petitie voor behoud van de zelfstandigenaftrek. De NVJ roept als een van de initiatiefnemers iedereen op de petitie te ondertekenen.

 

Hoorzitting: dinsdag 2 juni 2015, 16:00 — 19:00, Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.