Hollandse Meesters in de 21e eeuw op 23 januari 2016

Op 23 januari 2016 wordt het vijfde seizoen van de populaire kunstserie Hollandse Meesters in de 21e eeuw gepresenteerd. Er zijn dan honderd afleveringen gemaakt, een mijlpaal.

Van 10.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 ‘s nachts wordt dit in EYE gevierd met een festival van film en kunst! In de cinema’s van EYE draaien de hele dag alle honderd portretten die de serie rijk is en zijn er performances van kunstenaars als Folkert de JongMaria Barnas en Pauline Oltheten. Voor de Hollandse Meesters hebben talloze componisten en muzikanten muziek gemaakt. Op de festivaldag treden Jan AkkermanErnst ReijsegerEric Vaarzon MorelTim Knol en vele anderen op.

Ter ere van de honderd portretten is er tevens een website ontwikkeld. Gerenommeerde regisseurs portretteren hedendaagse Nederlandse beeldend kunstenaars in hun werkruimtes. De films bieden inzicht in de werkwijze van de kunstenaars, gebruik van materiaal, ideeën over kunst en kunstenaarschap en de persoon achter het werk. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is sinds de eerste reeks van twintig films in 2011 uitgegroeid tot een omvangrijk project waarin een generatie belangrijke kunstenaars wordt vastgelegd. De films zijn in musea, op festivals, (buitenlandse) tentoonstellingen, ambassades en in speciaal ontworpen minibioscopen te zien.

100 Hollandse Meesters in de 21e eeuw
Zaterdag 23 januari 2016 in EYE, Amsterdam
van 10.00 tot 01.00. Gratis toegankelijk

Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een samenwerkingsproject van (regionale) omroepen en beeldende kunstinstellingen, geproduceerd door Interakt. De producenten zijn Michiel van Nieuwkerk en René Mendel. Vanaf 2011 zijn zestig portretten uitgezonden op de Nederlandse televisie, in musea vertoond en uitgebracht op DVD. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Mediafonds en het Mondriaan Fonds, met een bijdrage van Stichting Dioraphte. RTV Rijnmond is penvoerder namens de regionale omroepen. Meer informatie is te vinden op www.hollandsemeesters.info.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.